Consilierul local PSD, Doru Damian a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca nu este moral ca atunci cand ai probleme sa incerci sa le rezolvi prin altii. In opinia sa, Alianta are probleme deosebite la Braila, „ei se cearta din prima zi. Intre ei exista un scandal perpetuu, ireconciliabil. Este imoral ca ei sa incerce sa scoata castanele din foc cu mana noastra.

Primarul zice ca PSD, ca partid de opozitie are dreptate, acum vine si PD-ul si ne da dreptate. Atunci ii invitam sa plece de la conducerea primariei, daca noi avem dreptate si sa ne lase domnule ca avem treaba pentru Braila. Mai mult decat atat, stim si ce vrem sa facem… Daca nu sunt capabili sa gestioneze probelemele comunitatii sa se duca si sa ne lase in pace.

Noi avem treaba si suntem foarte legati de Braila, spre deosebire de ei". Doru Damian a adaugat ca cei care sunt desemnati sa conduca Primarie, de fapt nu o conduc, pentru ca nu au timp decat de cearta. „De un an si trei luni primaria nu este condusa de cei care trebuie sa o conduca".

La randul sau, Dointa Ciocan a declarat ca este de pe acum ingrozita de ceea ce o sa spuna dupa patru ani de mandat brailenilor," ca am facut parte dintr-un consiliu local care s-a certat sau si-au disputat tot felul de interese personale si nu am nici un rezultat. Eu nu sunt invatata sa am un asemenea final.