Unii dintre alesii Clujului in Parlament sunt boi, altii magari, altii bivoli, iar altii maimute. Nu va speriati, nu e vorba de nici un fel de injurii ci pur si simplu de zodiacul chinezesc al alesilor din circumscriptia electorala Cluj.

Fara nici o suparare, Gratiela Iordache este "sarpe", Buda si Norica sunt "cocosi", Giurgiu, Puscas si Pusca sunt "dragoni",

Peter Eckstein Kovacs si Petru Calian sunt "maimute", Mate Andras e "tigru", Uioreanu si Kanya sunt "sobolani", Funar si Dancu sunt "boi", iar Soporan e "cal".

"Serpoaica" Gratiela

Deputatul PUR, Gratiela Iordache este nascuta in zodia sarpelui. Iar potrivit zodiacului chinezesc "femeia sarpe" este perfectionista si foarte inteligenta. De asemenea, cei nascuti in acesta zodie sunt considerati foarte buni parteneri de discutie, fiind adeptii conversatiilor.

Aceasta ultima caracteristica, spunem noi, i se potriveste foarte bine Gratielei. In ceea ce priveste intimitatea "femei sarpe", zodiacul spune ca ea este foarte geloasa, posesiva si nu accepta infidelitati din partea partenerului.

In materie de barbati "serpoaicele" adora barbatii inteligenti si cu un sarm irezitibil.

Cocosii Aliantei

Daniel Buda, deputat PD si Norica Nicolai, senator PNL sunt cocosi in zodiacul chinezesc. Caltatile nativilor din acesta zodie sunt cinstea si onestitatea. Avand in vedere ca profesia de baza a deputatului Buda este avocatura, aceste doua caracteristici nu ar trebui sa lipseasca din portofoliu sau.

Atat barbatul cat si femeia cocos sunt scumpi la vorba, dar ii caracterizeaza o sinceritate debordanta. Potrivit zodiacului, cei doi deputati duc dorul perioadei din adolescenta si mai ales a colegilor din liceu. Pentru "cocosi" familia ocupa primul loc, ei nefiind adeptii aventurilor.

Cei trei dragoni

Printre deputatii clujeni exista trei dragoni: Mircia Giurgiu (independent), Mircea Pusca (PNL) si Vasile Puscas (PSD). Barbatul dragon este foarte incapatanat, nu accepta sfaturi de la nimeni si nu cunoste deloc ce inseamna modestie.

Am fi extrem de curiosi sa vedem o discutie intre cei trei dragoni! Nativii dragoni duc lipsa de prieteni din cauza caracterului lor foarte dificil, lucru care insa nu este valabil cel putin in cazul lui Puscas, unul din cei mai buni negociatori politici din SE Europei.

In intimitate dragonii starnesc pasiuni cutremuratoare, insa atunci cand se indragostesc devin posesivi si foarte gelosi.

Maimutele din PRM si UDMR

Surprinzator, reprezentantii a doua partide situate mereu pe parti opuse ale baricadei se afla sub auspiciile aceleiasi zodii. Reprezentantul UDMR – Peter Eckstein Kovacs

Si cel al PRM - Petru Calian din Camera Deputatilor, se afla sub acelasi semn zodiacal si anume cel al maimutei. "Maimutele" adora sa iasa in societate pentru a starni admiratie, una dintre cele mai mari dorinte ale lor fiind sa lase ceva in urma, pentru a nu fi uitate.

Cine stie, poate ca avand un scop comun, o data ca niciodata, cele doua partide vor forma o alianta si vor lupta pentru indeplinirea idealului comun. "Barbatii maimuta" nu sunt parteneri de incredere intr-o relatie, ei fiind nestatornici sentimental.

Sobolanii Uioreanu si Kanya

Liberalul Horea Uioreanu si deputatul UDMR Konya Hamar Sandor sunt parlamentarii nascuti in zodia sobolanului. Nativii sobolani sunt in general persoane destul de agitate si nervoase, fiind lipsiti de o gandire organizata.

Domeniul de activitate in care "sobolanii" se dovedesc experti este cel financiar, ei gestionandu-si foarte bine banii si averea. Poate in viitor unul dintre cei doi sobolani va deveni ministrul finantelor.

Un tigru ungur

"Tigrul competitiv" este deputatul UDMR, Mate Andras. Potrivit zodiacului cei nascuti in zidia tigrului starnesc invidii, iar imaginea lor inspira respect si teama. In intimitate tigrul tinde sa devina gelos, insa slabiciunea lui pentru frumusetea fizica il poate avanta in relatii extraconjugale.

Funar si Dancu, boii teribilisti

Fostul primar al municipiului, senatorul PRM Gheorghe Funar este in zodiacul chinezesc bou. Printre senatori "boi" mai este si Vasile Dancu. "Barbatul bou" este un tip sobru, dar reuseste sa isi creeze o imagine de om puternic. De asemenea, "boul" este rigid si autoritar.

In relatia cu femeile boii tind sa devina teribilisti, incercand sa faca tot posibilul pentru a impresiona.

Diiii calutule!

Perseverenta si taria de caracter este specifica personelor nascute in zodia calului. Din categoria nativilor cal face parte si deputatul Vasile Soporan.

"Barbatul cal" este foare sociabil, dinamic si foarte vorbaret (sigur Soporan e cal?) Unul dintre defectele "cailor" este faptul ca nu pot tine nimic secret: daca stiu ceva spun si mai departe. Astfel poate ca este cam greu ca Soporan sa partcipe la o sedinta unde se iau decizii importante.

Fiind o persoana destul de schimbatoare in ceea ce priveste relatiile cu femeile, "caii" dau impresia ca sunt niste Casanova. Diiii calutule!

Facem precizarea ca informatiile referitoare la zodiacul chinezesc au fost preluate de pe site-urile, http://www.dsclex.ro/astrolog/zodiac/chinezesc/chinezesc.htm, http://www.zodii.ro/index.php?unde=horoscop_chinezesc, http://zodiac-chinezesc.eastrolog.ro/