Organizatia PD Mures, pusa in fata faptului implinit, este absolut bulversata de jocul facut peste capul lor. Nu peste mult timp este posibil ca Dorin Florea sa fie liderul acestei formatiuni, pe care mai ieri o detesta din toata fiinta lui.

Miercuri a venit la Targu Mures si unul dintre vicepresedintii PD, Mircea Hava, primarul de Alba Iulia pentru a perfecta intrarea, cu surle si trambite, in partidul care s-a dovedit veriga slaba. Florea a tatonat mai multe formatiuni pe fata, respectiv PSD si PNL, dar numai la democrati a reusit sa intre ca in branza.

Chiar daca Dinu Socotar, liderul, inca, al formatiunii a iesit de la intalnire cu zambetul pe buze, viata acestuia, ca politician, alaturi de Dorin Florea va fi de scurta durata, date fiind apucaturile dictatoriale ale primarului.

Dupa discutii de cateva ore nici una dintre parti nu a dorit sa faca declaratii, dar judecand dupa faptul ca toti s-au dus impreuna sa ia masa, inseamna ca intelegerea a fost perfectata.

Dinu Socotar a spus ca Dorin Florea i-a convins de bunele sale intentii, de faptul ca intre fostul lui partid si PD exista anumite puncte comune. Chiar daca a fost o declaratie stupida, atitudinea lui Socotar, care nu a excelat niciodata in fermitate politica, este total defensiva.

I-a oferit cu multa larghete fotoliul unui om cu care numai relatii amiabile nu a avut. Nici el si nici partidul.

Ceilalti membrii sunt pur si simplu stupefiati de seninatatea cu care se incalca, nu numai moralitatea, dar si statutul partidului. Ei nu ar avea nimic impotriva primirii lui Florea in PD, doar ca ar dori ca totul sa fie statutar.

Nu i se poate oferi fotoliul de sef cu nici o derogare atata timp cat statutul prevede clar care sunt conditiile pentru depunerea candidaturii (nicidecum a numirii din oficiu) pentru functiile de conducere.

Pe oamenii simpli nu-i mai surprinde nimic, a devenit deja o obisnuinta ca cei care au bani si putere sa faca ce vor, chiar daca incalca legea.