"Eu port numele lui Dumnezeu: Iisus, Iisus, Iisus, am ajuns in cer si stau in veci la calcaiul lui drept. Numele lui este , deci de trei ori Iisus, si nu Iisus Hristos! Iisus Hristos este o minciuna a istoriei!"

Aceste vorbe aiuritoare ii apartin temutului Gore, cel care a semanat ani la rand spaima prin discotecile si cluburile din oras si care a pus pe jar vreme indelungata fortele politienesti. El este din nou in Cluj. Insa nu e liber. Isi petrece zilele dupa gratiile Penitenciarului de Maxima Siguranta din Gherla.

Expulzat din Spania

Gore, pe numele sau adevarat Florin Marius David, a fost expulzat din Spania - tara care l-a "adoptat" in ultimii ani - si trimis la Bucuresti, iar de doua luni a fost transferat, in cea mai mare discretie, la Penitenciarul Gherla, unde ispaseste o condamnare de doi ani de pentru ultraj contra bunelor moravuri.

CLUJEANUL l-a vizitat pe Gore la puscarie si a stat, pret de doua ore, de vorba cu el. Vizita l-a luat pe nepregatite pe cel care a condus, in perioada 1995-2000, lumea interlopa din Cluj. "De unde ati aflat ca sunt la Gherla, ca eu n-am spus nimanui? Nici n-am vrut sa se stie ca sunt aici", au fost primele cuvinte ale lui Gore.

Trecand peste uimirea de moment, el a fost de acord sa acorde un interviu in exclusivitate pentru CLUJEANUL.

Influentat de Satana

Desi s-a spus ca de la fuga sa din Romania, in primavara anului 2001, ar fi fost vazut in mai multe tari din Europa, precum Ungaria, Italia si Spania, unde ar fi trait din recuperari si taxe de protectie, Gore a negat: "Am fost doar in Spania. La Palma de Mallorca. Cum am ajuns acolo? Hmmm... Cu avionul si vaporul. Ce am facut? Am fost in vacanta. Am stat la plaja tot timpul".

Dupa cateva momente, a revenit insa asupra raspunsului: "Am fost sub influenta duhurilor rele, a Satanei, si am facut lucruri urate. De fapt, altii faceau, si noi luam banii. Lucrau pentru noi. Din ce traiam? Aveam bani din . Eu nu stiu ce joc e asta, ca nu-l pricep, insa mie imi dadeau banii", spune Gore, oprindu-se imediat din vorba.

Pret de cateva secunde bune, barbatul de dincolo de geam se uita in jur, apoi in tavan, apoi la interlocutor. Pare ca intra in alta lume. "Incerc sa vorbesc, insa nu pot, de nervi. Sa scrii acolo ca am probleme psihice. Am o forma de schizofrenie. Am fost internat la psihiatrie, iar doctorii au stabilit ca am .

Scrie si in actele de la dosar. Dar eu nu sunt nebun, eu vad si aud", explica, pe nerasuflate, Gore.

"I-am taiat mana"

Marturisirea pare ca l-a mai calmat. Revine la intrebarea pe care CLUJEANUL i-o adresase inainte: "S-a zvonit ca, in perioada cat ai stat in Spania, i-ai taiat mana unui politist. E adevarat?". "N-a fost politist, ci un . Era un bucurestean pe care eu il aveam de mult timp in vedere. Uite cum s-a intamplat.

Eu eram in camera, cu o femeie in casa, iar asta a pus la televizor un film porno. Eu am luat o sabie japoneza si i-am taiat mana. A ajuns la spital, iar, dupa cateva zile, m-a arestat si m-a bagat la inchisoare", povesteste Gore.

La audieri, afirma fostul lider al lumii interlope din Cluj, bucuresteanul a spus ca Gore ar fi vrut sa-i reteze capul, insa, din reflex, a barat lovitura cu mana. Doctorii i-au dat peste 380 de zile de ingrijiri medico-legale. "A zis ca l-am talharit si l-am amenintat cu un pistol.

Avocatul mi-a spus ca in Spania pedepsele nu se contopesc, iar pentru fapta mea pot primi 30 de ani de inchisoare. Pierdusem tot, nevasta, visasem ca unul dintre copiii mei murise, iar pe langa astea, si libertatea. Sufletul mi-a ajuns intr-o intristare mare, dar Tatal meu, Isus, Isus, Isus, m-a intarit", povesteste cel cunoscut sub porecla Gore.

Obsesia lui: moartea

Gore sustine ca victima sa nu s-a prezentat deloc la proces, iar acest fapt a contat foarte mult atunci cand a fost pronuntata sentinta. "Am fost condamnat si am stat un an si 5 luni in inchisoare,singur, intr-o celula de pe insula Palma de Mallorca. Daca am remuscari? Nu, n-am remuscari. Voiam sa-i fac altceva, insa Satana mi-a indoit mana", incearca Gore sa-si explice comportamentul.

"In mine se da tot timpul o bataie intre bine si rau. Eu nu vreau sa fac rau, insa duhurile rele ma indeamna sa fac astea", a spus Gore, spre finalul discutiei, ca apoi sa revina asupra declaratiei. "Mie nu-mi place sa traiesc. Mie imi place moartea, moartea, moartea!", a mai spus acesta, in timp ce gardienii il incadrau pentru a-l duce in celula.

Trecut zbuciumat

Cel cunoscut sub numele Gore are o poveste extrem de zbuciumata. In Cluj, dar si in penitenciar, putini il cunosc pe Florin Marius David, insa mai toti au auzit de Gore. Nascut in Bucuresti, in urma cu 35 de ani, Gore si-a facut aparitia la Cluj la mijlocul anilor \'90.

Despre el s-a auzit in acea vreme ca a venit la Cluj deoarece avusese ceva de impartit cu mai celebrul Fane Spoitoru, cu care s-ar fi certat si care si-ar fi pus oamenii sa-l bata. Lucru care, se pare, s-a si intamplat. Venirea la Cluj a lui Gore a fost determinata de casatoria sa cu Carmen, pe care a cunoscut-o in Germania, unde se aflau amandoi la munca.

Avand o oarecare charisma, Gore a atras in anturajul sau multe personaje din lumea interlopa a Clujului, in special tineri care ii cautau protectia. Scandalurile pe care le-a provocat intre anii 1995 si 1996 in mai multe discoteci si cluburi au ajuns de notorietate: zeci de persoane batute, tinere agresate sexual etc. Cu toate acestea, nimeni nu a indraznit sa depuna plangeri la Politie.

Buba s-a spart in 12 martie 1996, cand Gore i-a rupt mandibula unui tenor de la Opera Romana din Cluj si l-a taiat cu sabia ninja pe fratele acestuia, un cascador. Atunci, Gore a fost arestat pentru vatamare corporala grava si ultraj contra bunelor moravuri.

Apoi, o studenta a depus plangere impotriva lui Gore, afirmand ca a fost supusa la perversiuni sexuale in toaleta unui club. Astfel, Gore a fost trimis in judecata si pentru viol si lipsire de libertate.

A beneficiat de o pedeapsa blanda (sub doi ani de puscarie) si, dupa ce a executat jumatate din ea, a iesit din inchisoare, pentru "buna purtare".

Scandalul de la "Sun"

Gore a fost arestat din nou, in 27 iunie 2000, de data aceasta in centrul Clujului, dupa ce a fost retinut de o trupa de mascati. Alaturi de el au fost arestati Sebastian Chira (foto), zis Sebi, iar ulterior, Claudiu Matei (zis Mesi). Acuzatiile: ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Arestarea lui Gore si a prietenilor sai a survenit unor scandaluri provocate de acestia la barul de noapte "Opera" si in discoteca "Sun". Acestia participasera la celebrarea zilei de nastere a lui Mesi, care implinise 24 de ani.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in cele doua localuri, Gore, Sebi si cu Mesi au spart sticle si au stropit clientii cu sampanie, s-au legat de o tanara aflata in compania unor cetateni olandezi si au aruncat cu portocale in acestia.

In timpul distractiei, se mai arata in rechizitoriu, Gore a mimat, pe ringul de dans, un act sexual cu amanta sa, incercand sa o penetreze in fata multimii din local. Gore a fost arestat preventiv pentru ultraj contra bunelor moravuri si, timp de aproape sase luni, a fost inchis. Dupa ce a iesit din inchisoare, Gore a cerut ca procesul sa fie stramutat. Solicitarea i-a fost admisa.

In cursul anului 2001, o instanta din Oradea l-a condamnat la doi ani de inchisoare cu executare pentru ultraj contra bunelor moravuri. Sentinta instantei era tardiva: Gore disparuse din tara. Era, probabil, , la Palma de Mallorca...

Expulzat, arestat, transferat

Florin Marius David a fost expulzat din Spania in luna februarie 2005, alaturi de un mare grup de infractori romani. Avionul in care se afla grupul de expulzati a aterizat la Bucuresti in 24 februarie. Imediat dupa ce a ajuns in Romania, Gore a fost arestat si, potrivit propriilor declaratii, internat cu probleme psihice la Spitalul Penitenciar Jilava.

In 16 martie 2005, Curtea de Apel Bucuresti aconfirmat mandatul de executare a pedepsei emis pe numele lui Florin Marius David. Gore a fost transferat, in 27 iulie, la inchisoarea din Gherla, unde are de ispasit restul de pedeapsa, de doi ani, pentru ultraj. Intrucat a executat o parte din ea, Gore ar putea fi eliberat in 30 august 2006.

"Numele lui este Iisus, Iisus, Iisus"

La vorbitor, Gore s-a prezentat ca scos din cutie: proaspat barbierit, imbracat curat, in haine kaki. In picioare purta o pereche de pantofi noi, proaspat lustruiti. Interviul, care a inceput greu, a fost intrerupt deseori de acesta. Motivul? "Incerc sa vorbesc, dar nu pot din cauza nervilor. M-au mai vizitat sotia si fratele meu, insa tot asa mi s-a intamplat", a incercat sa explice Gore.

Detinutul a alternat momentele de luciditate cu unele in care ii invoca pe Dumnezeu si pe Antichrist. "Am stat inchis un an si cinci luni in Spania. Singur in celula. Satana ma vizita des", a povestit el. "Nu te uita asa, ca nu glumesc! Am vazut-o, a trecut pe langa mine! Insa eu il am in mine pe Tatal meu prea Sfant.

Eu port numele lui Dumnezeu: Iisus, Iisus, Iisus, am ajuns in cer si stau in veci la calcaiul lui drept. Numele lui este , deci de trei ori Iisus, si nu Iisus Hristos! Iisus

Hristos este o minciuna a istoriei!", a afirmat Gore, aratand si o scrisoare (facsimil) in care povesteste, pe scurt, de ce i-a taiat mana "unui tradator" in Spania.

Visul-obsesie

La finalul intalnirii, CLUJEANUL i-a pus lui Gore cateva intrebari la care i-a cerut raspunsuri punctuale.

- Ce vei face dupa ce vei fi liber?

- (Pauza cateva secunde.) Hmmm, buna intrebare. In mine se da o lupta intre bine si rau, e ca un vis, iar visul asta a devenit obsesie pentru mine. Satana ma pune sa omor cativa oameni. Da' nu sa-i omor, ci sa le scot ochii si sa le tai mana dreapta si sa le-o bag in san.

- Se va intrista cineva cand vei scapa din inchisoare?

- Da, sunt cativa din Cluj pentru care am un mesaj: sa asculte Simfonia a IV-a de Beethoven.Moartea bate la usa.

- Se va bucura cineva dupa ce vei fi liber?

- Nu stiu. Poate moartea.

Declaratii care au socat

Desi s-a nascut in Bucuresti, intr-o familie buna - a copilarit in preajma Palatului Victoria, iar mama sa a lucrat, la inceputul anilor \'90, in Comisia de Aparare a Senatului -, Gore spune ca, daca ar fi sa aleaga intre Capitala si Cluj, ar alege, fara sa stea pe ganduri, Clujul. Pe de alta parte, Gore a si ramas in legenda urbana cu mai multe declaratii, unele dintre ele extrem de socante:

* "Funar trebuie sa-mi dea decoratie, pentru ca am facut Clujul cunoscut in Romania";

* "N-am violat pe nimeni, am scurtat putin preludiul. Nici un clujean nu trebuie sa se mai teama, dar femeile sa nu se mai atinga de mine, ca se lasa cu obturatii vaginale" (raspunzand acuzatiilor de viol - n.r.);

* "Sotia unuia din Politie ma place rau de tot. M-a pupat pe tot corpul si mi-a executat un numar de sex oral. O profesionista" (declaratie facuta in timpul detentiei, in cursul anului 2000, la Antena 1. Conducerea IPJ Cluj a fost extrem de indignata pentru aceasta declaratie - n.r.).

"Nu e pregatit"

CLUJEANUL l-a contactat pe preotul de la Penitenciarul Gherla si l-a intrebat despre latura mistico- religioasa pe care o manifesta Gore. "Am auzit care este parerea lui fata de Dumnezeu. Spune ca citeste Scriptura? Pai el nu vine la nici o rugaciune, iar asta este o problema. Pentru a o intelege, unui credincios ii trebuie o baza, un suport, iar el nu le are, deci nu e pregatit.

E ca si cum m-as apuca eu, fara nici o cunostinta in domeniu, sa citesc despre fusiunea nucleara", a afirmat preotul inchisorii.