Miscarea pentru Integrare Spirituala in Absolut este asociatia religioasa cea mai puternica din Vrancea.

Dispune de o retea bine organizata in tot judetul si printre membrii acesteia se numara psihologi, avocati, medici, oameni de afaceri. Membrii MISA Vrancea sint fondatorii unor filialele europene.

Anul trecut, citiva focsaneni au fost anchetati, fiind suspectati de spalare de bani si activitati ilegale

Ca in spatele Miscarii pentru Integrare Spirituala in Absolut (MISA) se ascund afaceri profitabile nu mai e un secret, dar putini banuiesc ca membrii au pus la cale, la umbra regimurilor naturiste si a reflexo-terapiei, inginerii financiare ce fac ca sume fabuloase sa ajunga in vistieria Asociatiei.

In ultimi ani, sute de persoane au cazut in plasa acestei pseudo-religii care amesteca principii si norme din toate credintele pentru a tine in mina o comunitate din care se storc bani. Asta nu se intimpla la New York, ci la Focsani, in 2005, sub ochii nostri si ai organelor care poarta mereu ochelari de soare.

Primii membri MISA din Focsani au fost tinerii intorsi in 1990 de la studii din Bucuresti. Astazi, in Focsani, exista o asociatie puternica ai carei membri fac parte din paturile instarite ale urbei. Filiala dispune de cluburi, unde membrii cultiva principiile asociatiei.

Saptaminal, de la Bucuresti, doctrina este transmisa prin mesaje subliminale de un "guru" prin intermediul cursurilor duminicale de yoga. La Sala Polivalenta si nu numai, adeptii din anii superiori, intr-o atmosfera quasi-spartana, vizioneaza casete cu Gregorian Bivolaru, pe care-l idolatrizeaza.

Vrincenii din MISA au infiintat si filiale in comunitatile romanesti de peste hotare. In spatele unor principiilor naturiste si ale continentei sexuale se desfasoara una dintre cele mai profitabile afaceri. Pentru a proteja persoanele si anturajul celor care si-au asumat riscul sa ne vorbeasca, nu vom folosi numele adevarate ale membrilor MISA.

De la o mina de studenti la sute de adepti

MISA a inceput in mediul studentesc bucurestean in primele luni ale lui 1990, avind ca initiator pe profesorul Gregorian Bivolaru. Printre studentii care mergeau la cursurile de yoga se gaseau si multi vrinceni care, inca din 1990, au infiintat primele grupuri de yoga in Focsani. Sigur, structura focsaneana a asociatiei nu are amploarea celei din Bucuresti.

Asta nu inseamna ca membrii MISA din Focsani sint o grupare obscura. In acesti 15 ani filiala a devenit una puternica, avind printre membrii cu legitimatie peste 100 de persoane si tot atitia simpatizanti care, din primavara lui 2004, au inceput sa devina circumspecti.

Arestarea lui Greorian Bivolaru a fost simtita foarte puternic si la Focsani. Mai mult decit atit, ofiterii care anchetau filiala bucuresteana s-au deplasat in vara lui 2004 la Focsani si au anchetat mai multi membri marcanti din oras. Desi nu aveau mandat de perchezitie, profitind de psihoza creata au abuzat informational de membrii MISA, dupa cum ne-a spus unul dintre acestia.

"Anchetatorii si-au permis si luxul de a discredita asociatia, punind fel de fel de intrebari la vecini, aducindu-ne un grav prejudiciu de imagine", a continuat adeptul MISA. Nu intimplator, membrii MISA au dus o campanie teribila impotriva lui Adrian Nastase, numindu-l in revistele cu circuit inchis ale Asociatiei, "Antichrist".

Implantarea MISA in Vrancea este atestata si de initierea unei "tabere spirituale" la Lepsa, numita "Tabara yoghina de la Lepsa", avind ca subtitlu "Tabara de meditatie pentru revelarea Sinelui". Aceasta tabara, care a reunit peste 100 de membri, s-a desfasurat in urma cu citeva luni. Desigur, participarea a fost contra cost.

Cu toate ca am telefonat de mai multe ori la sediul din Bucuresti al MISA nu am putut obtine nici o informatie oficiala despre filiala din Vrancea, in timp ce miscarea este activa la Focsani si organizeaza chiar o "tabara spirituala" in zona montana.

Masina de facut bani

"Nu exista vreo taxa lunara pe care o platim, ca la cultele neoprotestante. Platim doar serviciile de care beneficiem din partea comunitatii. Ca si cursurile la care participam si taberele spirituale. Pentru a participa la aceste manifestari avem nevoie de o legitimatie speciala, valabila doar pe durata evenimentului.

Exista si o interesanta literatura de specialitate pe care trebuie sa o cumparam, findu-ne necesara procesului educational si evolutiei spirituale", ne-a declarat unul din membrii asociatiei. Sistemul inventat de liderul MISA functioneaza pe principiul bulgarelui de zapada.

Teoretic, membrii nu platesc nimic, dar practic, orice serviciu in cadrul MISA se plateste, de la cursul de initiere al celor care vor sa intre in Asociatie, pina la sejurul in Taberele Spirituale.

Concret, exista doua Tabere Spirituale pe an, la Baile Herculane, la inceputul lunii mai si la Costinesti, la sfirsitul lui august, cind are loc spirala (un fel de rugaciune) cea mai importanta de peste an, Marea Spirala - Hiatus. La aceste manifestari serviciile se platesc.

Daca tinem cont ca in Romania exista peste 30.000 de membri, iar la aceste tabere participa mii de membri, ne imaginam ce sume se string anual. "Urmam cursurile de yoga la Focsani, in functie de nivelul nostru spiritual. Cel care au inceput in 1990 nu au acelasi curs cu cel care a inceput in 2000.

Toti sintem prinsi in acest sistem pentru ca este o forma de evolutie spirituala care merge pina la sfirsitul vietii. Prezenta la cursuri este obligatorie, deoarece asigura liantul membrilor comunitatii", continua membrul MISA. Cine are mai mult de noua absente la curs, repeta anul si plateste din nou cursul.

Din anul al II-lea, se vizioaneaza casete cu Gregorian Bivolaru, intr-o liniste de mormint, unde nu se inregsitreaza, nu se filmeaza, iar telefonul este inchis. Un adevarat sistem de dominare psihologica avind ca ultim tel supunerea vointei membrilor si transformarea acestora intr-o masina de produs bani.

Conform informatiilor noastre, printre membrii MISA din Focsani s-ar afla si psihologi, persoane care sint manipulate si pot manipula la rindul lor. Activitatea membrilor nu se limiteaza la cursurile obligatorii. Exista cluburi pentru femei si barbati, unde se face educatie naturista, sexuala si un accent deosebit se pune pe CONTINENTA, adica pe perfectionarea actului sexual pina la stadiul de retinere, cunoscuta sub numele de coitus interruptus.

De la Clubul din Focsani, la "ashramul" din Suedia

Dupa 1995, caracatita MISA si-a intins tentaculele peste hotare. Multii din membri au emigrat si au infiintat departe de casa "ashramuri" si chiar cluburi in care au fost atrasi straini. Se pare ca acestia sint noua vaca de muls pentru strategii MISA.

Daca in Romania pretul cursurilor incepe de la citeva sute de mii de lei, in Occident, pretul unui curs este de citeva sute de euro, bani care intra in vistieria Asociatiei. "Exista nuclee in toate tarile europene dintre care unele foarte puternice.

Ele au fost infiintate de romani aflati la munca pentru nevoile lor spirituale. Cele mai bine organizate sint in Suedia, Danemarca si Anglia. Membrii stabiliti de ani buni in Occident invita membri MISA din Romania la munca si-i inscrie in clubul respectiv, unde urmeaza cursurile.

Aceste filiale sint conduse de romani. De citiva ani, membrii MISA din Occident au investit sume importante in Vrancea, atit in terenuri cit si in alte afaceri. In filialele occidentale au intrat si multi straini.

Acestia sint invitati in Romania si participa anual la cele doua mari Tabere Spirituale", ne-a precizat o alta persoana membra MISA. Daca mai adaugam ca din filialele occidentale fac parte si straini putem avea deja certitudinea ca internationalizarea MISA este deja o forma superioara a activitatii care a scapat definitiv de sub controlul autoritatilor romane.

Conform informatiilor noastre, la Marea Spirala din 27 august. au fost prezenti multi membri de peste hotare si persoane cunoscute din Focsani. Nu mai spunem ca exista o filiala in India si se lucreaza la infiintarea unei filiale in Japonia.

Autoritatile nu au auzit despre MISA

Ca in toate bancurile cu Bula, de fiecare data autoritatile sint ultimele care afla si asta dupa ce se intimpla vreo nenorocire. Pe timpul comunistilor exista un Departament al Cultelor care avea in fiecare judet cite un Inspector.

Chiar Securitatea supraveghea activitatea acestora. Astazi nimeni nu mai stie ce si cum. Pe plan local, de Culte se ocupa Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National. De la directorul acesteia am aflat ca oficial nu se cunosc date despre activitatile MISA la Focsani.

"La preluarea atributiunilor nu am gasit nici un document care sa certifice existenta acestei asociatii in judet. Personal as fi curios sa stiu cine sint reprezentantii acestei asociatii, sigur daca aceasta asociatie exista", ne-a spus directorul Paraschiv Usturoiu.

Nici Politia nu cunoaste prea multe despre o asociatie care activeaza de 15 ani in plin centrul Focsaniului ca si alte organe abilitate a se cupa de aceste probleme spinoase ale lumii contemporane. Una din preocuparile teoretice ale SRI este "Prevenirea amenintarilor transfronataliere", respectiv spalarea de bani si migratia ilegala, dar pe site-ul oficial al SRI-ului nu am gasit mare lucru despre vreo reusita in aceasta directie.

Aceeasi problema priveste si Seriviciul de Informatii Externe. Daca organele statului nu prea au auzit de activitatile MISA, cei care vor sa afle mai multe pot merge duminica - de dimineata pina seara - si sa observe ce lume se perinda pe la Sala Polivalenta, la cursurile care au inceput in septembrie si vor avea surprize cind vor descoperi anumite persoane despre care nu-si imaginau ca pot privi la Gregorian Bivolaru ca la Dumnezeu.

Sexul, elementul de forta al MISA

Desi nu o recunosc oficial, elementul de forta si partea ezoterica a acestei miscarii spirituale este SEXUL, desigur in varianta soft, adica "tantrica". Pe site-ul oficial al MISA (www.yogaesoteric.net) la capitolul TANTRA descoperim zece subcapitole despre arta de a iubi, in care se descopera o parte din lumea nevazuta a principiilor MISA.

Daca la primul punct - Calea Extazului - se face o introducere in arta sacra a amorului indian, in care se vorbeste despe "sexualitatea sacralizata" si "sacrificiul suprem: a ejacula sau a nu ejacula", in subcapitolele urmatoare descoperim incitante elemente pentru meditatie: continenta sexuala si efectele amorului cu continenta; orgasmul focului si orgasmul vaii; filmele erotice si viata sexuala; zonele erogene; afrodisiacele; masturbarea; forta transformatoare a orgasmului.

Ultimul subcapitol este cel al pozitiilor sexuale: Aici, cei invitati sa cunoasca mai bine MISA afla despre pozitia Albinei Mari; postura Arcului; pozitia Yab-Yub sau uniunea Soarelui si a Lunii. De la cei care sint invatati sa puna in practica aceste "secrete" liderii MISA pot cistiga sume uriase ce pot fi folosite in scopuri nu tocmai ortodoxe.