Pentru sefia PSD Mures se bat Florin Oproiescu si Vasile Bolos l Primul este sutinut de Florin Vlas, al doilea de Natea l Echipa din spatele lui Bolos cuprinde nume grele, dar patate: Marius Catana, Vasile Papuc, Lucian Savu sau Valentin Precup l Actualul presedinte a fost mazilit

Pavel Todoran nu este nici macar delegat la conferinta

Dupa ce si-a eliminat si ultimul adversar, Ovidiu Natea incearca sa instituie dictatura personala in PSD Mures

Principalii candidati la sefia PSD Targu Mures sunt consilierul local Florin Oproiescu, directorul Grupului Scolar "Aurel Persu", si consilierul judetean prof. univ. Vasile Bolos, fostul rector al Universitatii "Petru Maior", in prezent prorector al aceleiasi institutii de invatamant superior.

Primul a intrat in cursa sustinut de grupul din jurul consilierului local Florin Vlas, dar si de oamenii din jurul actualului presedinte, Pavel Todoran.

Marioneta lui Natea

Vasile Bolos este un candidat care se bate pentru presedintia organizatiei la indemnul presedintelui PSD Mures, Ovidiu Natea, care spera ca sa manevreze prin intermediul lui Bolos, dupa propriile interese, si organizatia municipala, cea mai puternica a social-democratilor.

Candidatura fostului rector al UMP a fost decisa in ultima saptamana, de catre o echipa eterogena, formata din Vasile Papuc, Lucian Savu, Marius Catana, Valentin Precup, Octavian Moldovan si Ovidiu Savu, dar controlata de Natea.

In aceasta formula, care s-a reunit in fiecare seara, la Hotelul Parc, a fost pusa la punct strategia de inlaturare a lui Todoran, care a ramas pana si fara delegarea la Conferinta.

Soferul de la Vatra

Florin Oproiescu si-a depus candidatura, convins fiind ca organizatia municipala se poate reinventa si poate scapa de anatema coruptiei care caracterizeaza inca PSD Mures, prin mentinerea la sefia judetului a lui Ovidiu Natea si a unui cerc de acoliti, interesati sa-si promoveze doar interesele personale.

Legat de intrarea sa in lupta, Oproiescu ne-a declarat ca s-a angajat in batalia cu Bolos (care, asa cum subliniam, este folosit pe post de marioneta, liderii judeteni uzand de bunul sau renume) deoarece "refuz sa fac parte dintr-o clasa politica corupta, pe care oamenii o refuza".

Cu toate ca Oproiescu ne-a declarat ca a discutat cu presedintele Natea, care i-a acceptat candidatura fara rezerve si "mi-a promis ca nu se va amesteca in procesul electoral pentru a interveni pentru unul dintre candidati", informatiile noastre sunt cu totul altele si indica o implicare foarte activa a acestuia in disputa pentru sefia filialei.

Todoran, mazilit

Actualul presedinte al oprganizatiei municipale, Pavel Todoran a decis sa nu mai candideze. Adevaratul motiv al acestei retrageri este faptul ca actualul presedinte nu a fost desemnat nici macar delegat la Conferinta de astazi. Oficial, insa, Todoran sustine ca nu poate sa se achite cu succes din postura de parlamentar de sarcinile presupuse de aceasta functie.

Pe langa cei doi adversari cu sanse, in competitie s-au mai inscris si doi "iepuri", aruncati in lupta doar pentru a mai fura din voturile pe care Oproiescu le-ar obtine. Eugenia Neagoe, expert contabil, sau Alexandru Presecan sunt figuri relativ necunoscute in viata publica din judet.

Vasile Papuc este proprietarul firmei Ind Loc Pres, societate cu obiect de activitate inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare, a fost unul dintre partenerii de afaceri ai lui Lucian Savu, fostul director executiv al Directiei de Finante. Este cunoscut pentru relatiile sale in justitie.

Cum Lucian Savu a cazut la pace cu Ovidiu Natea, optiunea lui Papuc este clara. De asemenea nu ne mira nici relatia sa cu Valentin Precup de la Locativ, tinand cont de afacerile pe care le pot lejer desfasura impreuna.

Valentin Precup, secretar executiv interimar in locul lui Cornel Chiorean, care s-a retras din functie pe motiv de boala, este omul lui Mircea Farcasan la Locativ, omul pe care l-a scos din multe belele juridice. Farcasan are o relatie de afaceri profitabila cu Florea, astfel incat incepem sa ne dumirim a cui interese le reprezinta Precup in PSD.

Marius Catana, fost masluitor de licitatii la Directia pentru Protectia Copilului, activeaza in PSD doar ca simplu membru, constient ca e mai bine sa ramai sub o umbrela politica. Dar a ramas in umbra ca membru social-democrat si dintr-un alt motiv, calitatea sa de lider sindical la directie, incompatibila cu o functie de conducere politica.

Catana este diriguitorul unor licitatii pentru care alte persoane ar fi fost acum la parnaie, incheind contracte pentru furnizarea de produse, inclusiv alimente de baza, la preturi supraevaluate, mult mai mari decat pe piata libera.

Cum a scapat de raspunderea penala si/sau civila, ar trebui sa ne raspunda controlorii financiari de la Camera de Conturi Mures si alte cohorte de specialisti intr-ale contabilitatii.

Prin intermediul sau, tinand cont si de prietenia sa cu Marius Pascan, purtatorul de cuvant al Primariei Targu Mures, respectiv cu peremistul - pedistul Claudiu Maior, Florea mai are un om in PSD si acces la cercurile de interese care guverneaza acest partid.