Un scandal cu tenta sexuala agita apele deja tulburate de inlocuirea, pe motiv de management defectuos, a directorului de la Scoala Gimnaziala „Gheorghe Lazar" din Zalau.

Unul dintre profesorii Liceului de Arta „Ioan Sima", liceu care mai are inca locatia in aceeasi cladire cu scoala gimnaziala, a fost surprins in grupul sanitar al fetelor de la etajul doi al cladirii cu o camera de filmat asupra sa. Profesorul de pian in varsta de 25 de ani a fost retinut in grupul sanitar cu pricina pana la sosirea politiei de catre cadre didactice ale unitatii de invatamant.

Inspectorul scolar general, Ioan Abrudan a declarat ca s-ar putea ca profesorul in cauza sa aiba unele probleme, insa nu poate sa spuna nimic concret pana in momentul in care instanta va delibera. „Nu avem competenta si instrumentele necesare pentru a investiga aceasta fapta.

Asteptam sa se pronunte instanta", a declarat Ioan Abrudan, adaugand ca nu au fost depuse la Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj nici un fel de reclamatii.

Noul director al scolii gimnaziale, Claudia Radu, a afirmat ca „nu suntem in masura, ca si cadre didactice, sa vorbim despre acest caz" si ca, deocamdata, nu poate sa faca un rechizitoriu al elevei implicate in incident, pentru ca acest lucru poate fi o trauma psihica. Nici inspre conducerea scolii nu a fost facuta vreo sesizare.

Directorul Liceului de Arta „Ioan Sima" a declarat ca este un incident nedorit si ca „dupa anuntarea oficiala a rezultatelor anchetei, scoala va lua masurile ce se impun". Inspectorul scolar general a spus ca profesorul risca sanctiuni disciplinare ce pot merge de le simpla mustrare pana la destituirea din invatamant.

Tincuta Dumuta, purtatorul de cuvant al IPJ Salaj, a declarat ca politia a fost sesizata despre acest incident vineri dimineata, cand o echipa de la Politia Municipiului Zalau s-a deplasat la fata locului pentru primele cercetari. in baia de la scoala gimnaziala a fost gasit profesorul Adrian L. care avea asupra sa o camera video.

In urma cercetarilor pe camera video nu a fost gasita nici o inregistrare. Tincuta Domuta a apreciat ca probele au fost sterse din camera sau era prea dimineata si profesorul nu a a apucat sa filmeze nimic in acea zi.

In urma celor depistate, profesorul de pian a fost sanctionat cu o amenda contraventionala pentru patrundere fara drept in incinta scolii si va fi cercetat penal sub aspectul raspandirii de materiale obscene.

Contactat telefonic, prim - procurorul de la Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj, Mircea Marincas, a declarat ca la institutia pe care o reprezinta nu a ajuns dosarul cu acest caz si ca deocamdata ancheta este de compententa politiei.