Democratii sibieni se pregatesc sa aleaga liderii organizatiilor infiintate in intreg judetul Sibiu, iar toata durata lunii noiembrie va fi folosita pentru activitati politice de organizare la nivelului filialei partidului.

Dupa ce in multe dintre organizatiile locale, presedintii au fost deja desemnati, in perioada urmatoare sunt programate alegeri si pentru sefia organizatiei din municipiul Sibiu a PD, dar si pentru organizatia judeteana.Pe fondul negocierilor acerbe din cadrul filialei, dar si al promisiunii ca va ocupa un fotoliu de parlamentar al partidului, ramas vacant dupa numirea lui Florin Munteanu in fruntea companiei "Transgaz" SA, Constantin Trihenea, actualul presedinte al filialei municipale, nu va mai candida pentru aceasta functie. Miliardarul, cu afaceri in domeniul constructiilor si al comertului, se gandeste, insa, la una dintre functiile la nivelul organizatiei judetene, mai potrivita cu viitorul sau statut de deputat al PD.

Daca Trihenea va merge in alegeri pentru functia cea mare, de lider judetean al democratilor, atunci ramane ca si actualul presedinte al filialei, senatorul Nicolae Neagu, sa decida daca va mai candida sau nu pentru functia de presedinte al Biroului Permanent Judetean al partidului.

Surse din cadrul filialei sustin, insa, ca parlamentarul nu se gandeste la retragere si nici eventual la pierderea acestei pozitii in cadrul partidului. Tocmai de aceea, nici Constantin Trihenea nu se grabeste sa isi declare "tinta".

Trihenea si Neagu vor trebui, insa, sa discute pe tema candidaturilor la sefia organizatiei judetene, iar eventuala competitie intre cei doi naste deja destule speculatii la nivelul filialei.

Exista tot mai multe voci care sunt nemultumite de modul in care PD a reusit sa se impuna la nivelul judetului in institutiile statului, desi posturi importante, precum cel de la Finantele Publice, Prefectura sau Directia de Sanatate Publica, apartin partidului.

Tinerii se declara dezamagiti de faptul ca liderii Aliantei "D.A." prefera sa mentina in functii membri ai PSD sau apropiati ai cercurilor politice ale social-democratilor care nu fac decat sa ocupe locurile unor membri PD. Cel mai contestat in aceasta situatie este directorul executiv al Directiei Judetene de Cultura, Vasile Crisan, instalat in functie de PSD.

Atmosfera in care se vor desfasura alegerile nu este neaparat incordata, dar multi dintre democrati inca nu au stabilit cu cine vor vota. Situatia nu este cu mult schimbata la nivelul organizatiei municipale a PD, unde sunt asteptate cel putin cateva candidaturi-surpriza care ar putea sa imparta voturile membrilor.

O campanie intensa i se face acum lui Cristian Bicher, un democrat practic necunoscut pe scena politica locala, dar acesta este cotat cu putine sanse de a ajunge in functia de lider al organizatiei municipale, daca pe tapet vor fi admise si alte candidaturi.