Scena politica mureseana este un adevarat teatru de razboi. Aceasta, desi la suprafata lucrurile nu par chiar asa. Atat in interiorul partidelor politice, cat si intre acestea, convulsiile sunt parca fara incetare si determina continue schimbari, unele dintre ele chiar si de natura migratiei politice. De dispute nu sunt scutite nici partidele din Opozitie, dar nici cele de la putere.

Disputele politice sunt, insa, lasate la o parte atunci cand este vorba de castigurile firmelor la care au interese unii sau altii dintre politicienii locali.

PSD se cearta pentru afaceri de miliarde

Astfel, in PSD Mures, disputele pentru partea financiara se pare ca nu au putut fi lasate la o parte pentru binele partidului, astfel ca liderul filialei, Ovidiu Natea, a intrat in conflict chiar cu unii din oamenii lui de incredere. Dintre acestia enumeram acum doar cateva nume, cum ar fi fostul deputat Tiberius Sbarcea si fostul lider al organizatiei din Tarnaveni, Vasile Chisu.

Iar disputa are la baza interesele fata de "Agrozooviticola" Seuca sau viile de la Culpiu.

In joc a fost atras si fostul sef al Directiei Generale a Finantelor Publice, Lucian Savu, care a intrat in conflict cu Sbarcea si Chisu dupa ce a inteles ca Natea este interesat ca viile de la Seuca sa poata fi luate de la Culita Tarata, de alt baron PSD, de aceasta data de la Brasov, Ioan Nicolae.

Si fostul purtator de cuvant al filialei, Pop Ionica, a intrat in conflict cu puternicii PSD, disputele dintre el si ceilalti fiind transate printr-o serie de articole comandate de cei pe care i-a suparat.

Organizatia este, insa, macinata si de luptele pentru putere, cel mai dur razboi ducandu-se intre Ovidiu Natea, cu echipa lui de afaceristi, si Pavel Todoran, care a incercat sa-si formeze o echipa tanara care sa schimbe partidul, dar nu a reusit.

PNL vaneaza posturi in administratie si in partid

Departe de a-si duce puterea in liniste, liberalii mureseni sunt si ei un butoi de pulbere. Acesta sta, insa, ascuns de ochii lumii, iar tensiunile s-au mai diminuat dupa ce Eugen Nicolaescu a fost pus sa conduca ministerul Sanatatii. In PNL, echipele care intretin conflictul sunt conduse de deputatul Eugen Nicolaescu si de senatorul Mihail Antonie.

Lupta de aici are ca miza principala puterea in organizatia judeteana, dar si posturile-cheie. Aceasta, deoarece oamenii senatorului considera ca impunerea lui Nicolaescu de la Centru este, in fapt, o nedreptate facuta partidului si liberalilor locali.

PD merge pe mana independentului Florea

In ceea ce priveste filiala democratilor, aici luptele s-ar parea ca se apropie de sfarsit, victoria apartinandu-i liderul PD Targu-Mures, Bogdan Buda, care, dupa ce a tras mai multe sfori, este pe punctul de a marca un gol important, respectiv aducerea lui Dorin Florea si a oamenilor lui in partid.

Victoria lui Buda s-ar putea, insa, intoarce impotriva lui, cu atat mai mult cu cat democratul vrea sa se retraga usor din politica si sa se ocupe de presa, unde vrea sa finanteze un nou post local de televiziune, care va fi, insa, se pare in concurenta cu un altul in spatele caruia se afla primarul din Targu-Mures, Dorin Florea, si omul sau de imagine, Marius Pascan.

UDMR isi vede de treaba in liniste

Zvarcolirile din PD Mures nu ii multumesc, insa, pe maghiari. Acestia cer de luni bune Aliantei "D.A." sa se adune si sa schimbe tot ce e de schimbat la varful institutiilor descentralizate si ascund cat se poate de bine propriile probleme.

Astfel, disputa dintre doctorul Benedek Imre si fostul procuror Lokodi Edit se pare ca s-a stins in spatele unei tranzactii simple: liniste contra bani pentru clinica.