"Pentru asigurarea furnizarii de energie termica in aceasta iarna se pot gasi solutii", a declarat prefectul judetului, Norut Stanisteanu, la conferinta de presa a PNL Giurgiu, de vineri, 28 octombrie.

El a aratat ca numai peste cateva ore de cand facea aceasta declaratie ar fi urmat sa aiba o intalnire cu presedintele Consiliului Judetean, Victor Boiangiu, si cu primarul Lucian Iliescu, dupa ce o astfel de intrevedere fusese stabilita cu doua zile mai devreme, dar a fost amanata deoarece Victor Boiangiu a anuntat ca nu mai poate fi prezent.

In opinia lui Norut Stanisteanu, pentru functionarea CET-ului responsabilitatea apartine Consiliului Judetean, ca actionar unic al acestei societati, insa asigurarea incalzirii in Giurgiu a devenit deja o prioritate si pentru Prefectura, cat si pentru administratia locala.

"De ani de zile CET-ul a fost prost gestionat din punct de vedere financiar, nu comentez acum daca a fost bine sau rau ca a fost preluat de Consiliul Judetean, dar rezultatele arata ca nu s-a facut nimic pentru ca aceasta centrala sa fie eficienta si sa functioneze normal.

PSD-ul incearca sa dea vina pe Guvern iar conducerea Consiliului Judetean arata spre Prefectura sau Primarie, lansand fel de fel de declaratii fara acoperire in realitate. In special, vicepresedintele Ionel Dinu a tot facut afirmatii care mai de care mai neadevarate. Probabil ca are sarcina de la PSD sa atace Prefectura sau pe prefect.

Nu imi este indiferenta situatia CET-ului si am facut deja demersuri pentru a gasi o rezolvare, dar conducerea de la CET si cei de la Consiliul Judetean trebuie sa isi asume responsabilitatea. Nu s-au gandit cu ce costuri functioneaza centrala si nici nu s-au ocupat de modernizarea acesteia", a spus prefectul Stanisteanu.

El a aratat ca a solicitat deja o verificare din partea Corpului de Control al Guvernului, cu privire la modul in care a fost administrata uzina termoelectrica de la Giurgiu.