A 13-a editie a Festivalului International de Film de scurt-metraj Alter-Native a debutat miercuri seara, cu filmul maghiar "Miracol la Cracovia". Palatul Culturii a fost arhiplin in prima seara a fetivalului, atat pe perioada vizionarilor, cat si la recitalul lui Jozsef Attila.

Chiar daca a avut parte de o premiera reusita la Targu Mures, in urma cu cateva saptamani, "Moartea Domnului Lazarescu" a fost vizionat miercuri seara intr-o sala plina.

Ieri s-au desfasurat primele trei parti din concurs, iar la ora 20 a avut loc Festivitatea de deschidere a festivalului, urmata de premiera nationala "Femeia Visurilor", in regia lui Dan Pita. Alta prezenta de succes in categoria vizionarilor se anunta a fi "Marele jaf comunist", in regia lui Alexandru Solomon.

Tot ieri, dupa inchiderea editiei, urmau sa fie premiati Ion Fiscuteanu si regizorul Kovacs Andras, din Cluj, ajuns la varsta de 80 de ani.

Editia din acest an a festivalului a adunat in competitie 58 de filme din toata lumea, care au intrat ieri in concurs. Pentru prima oara in istoria evenimentului, vor fi prezente in concurs filme din Thailanda.

Detalii inedite si informatii de ultima ora puteti citi in editia de sambata. (L.I.)