Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea primeste azi, 4 noiembrie, in cadrul unei ceremonii care va avea loc la Cluj-Napoca, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Babes-Bolyai.

Titlul va fi inmanat Nuntiului Apostolic in tara noastra, arhiepiscopul Jean-Claude Périsset, si este acordat Suveranului Pontif pentru activitatea sa teologica sustinuta inca de pe vremea in care era Prefectul Congregatiei pentru Doctrina Credintei la Vatican.

Universitatea Babes-Bolyai a decis, in luna aprilie, deschiderea procedurii pentru acordarea titlului de Doctor Honoris Causa cardinalului Joseph Ratzinger, inainte ca Eminenta Sa sa devina conducatorul Bisericii Catolice.

Prin aceasta distinctie, Consiliul Academic si Rectoratul universitatii isi exprima aprecierea pentru "opera teologica si filosofica epocala" a Suveranului Pontif, pusa in slujba afirmarii crestinismului si a traditiei iudeo-crestine a lumii civilizate.

Universitatea Babes-Bolyai a anuntat, in data de 9 august, ca Papa Benedict al XVI-lea a acceptat titlul de Doctor Honoris Causa al institutiei de invatamant superior din Cluj-Napoca.

In cadrul ceremoniei de decernare a titlului, "Laudatio" va fi sustinuta de profesorul Andrei Marga, care va conferentia pe tema "Valorile ferme in modernitatea tarzie".

Decanul Facultatii de Teologie Romano-Catolica, József Marton, si decanul Facultatii de Teologie Greco-Catolica, episcopul Virgil Bercea, se vor referi la opera teologica si filosofica a lui Joseph Ratzinger.

Ceremonia va fi precedata de lansarea, in traducere romaneasca, a volumului "Secularizare, filosofie, religie. Dezbaterea Habermas-Ratzinger".