Astazi ar urma sa aiba loc o noua incercare de impacare a celor doi lideri din PSD Alba, Ioan Rus si Mugurel Sarbu. Cei doi se afla in conflict de mai bine de patru ani, fiecare ocupand, pentru o anumita perioada de timp, functia de presedinte al filialei.

In prezent, organizatia este condusa de avocatul Ioan Rus, care l-a infrant in ultimele alegeri interne pe deputatul Sarbu. Potrivit presedintelui social-democratilor din judet, astazi va avea loc o sedinta a Biroului Permanent Judetean, la care a fost invitat sa participe si Mugurel Sarbu. "Deputatul a fost invitat si a spus ca va veni. Noi ramanem deschisi unei viitoare colaborari cu acesta", a afirmat Rus.

De mentionat ca o intalnire a membrilor Biroului Judetean, la care sa participe si Sarbu, ar fi trebuit sa aiba loc la sfarsitul saptamanii trecute, in prezenta vicepresedintelui partidului la nivel national, Ilie Sarbu.

Sedinta a fost amanata din motive organizatorice, liderul de la Centru trebuind sa fie prezent la Sibiu, unde Mircea Geoana si Adrian Nastase au participat la o intalnire zonala cu organizatiile din centrul tarii. Mugurel Sarbu a fost si el prezent la Sibiu, insa nu a avut posibilitatea sa discute cu Ioan Rus, avand in vedere ca acesta din urma nu a participat la intalnire.

Ioan Rus a spus ca la intalnirea de astazi nu este asteptat nimeni din conducerea centrala a partidului, urmand ca discutiile sa se poarte intre actuala conducere a organizatiei si parlamentar. Mult-asteptata impacare dintre cei doi este putin probabil sa se intample in realitate.

Aceasta, pentru ca grupul "dizident" din jurul deputatului pregateste o campanie care ar urma sa se finalizeze cu convocarea unei conferinte judetene extraordinare a organizatiei.

Potrivit planurilor gruparii conduse de Mugurel Sarbu, Conferinta judeteana extraordinara ar urma sa fie convocata la inceputul anului viitor. Pentru ca demersul lor sa aiba succes, contestatarii presedintelui Ioan Rus vor trebui sa-l convinga pe Geoana.

"Dizidentii" se bazeaza pe faptul ca Geoana ar prefera la conducerea organizatiei o echipa tanara.