CFR Ecomax a batut o echipa Steaua ametita de succesele internationale, intr-un joc pe care l-a controlat cu autoritate. La sosirea in cartierul Gruia, Dorinel Munteanu a spus ca i-ar placea sa intalneasca Steaua in prima etapa, pentru a-i da o lectie de viata, in primul rand lui Mihai Stoica, principalul om din staff-ul executiv care nu l-a mai vrut in Ghencea.

Avea sa o intalneasca in etapa a XII-a, pe propriul teren, si a pregatit meciul de o maniera care sa-i permita sa-si onoreze promisiunea. Din pacate, cei peste 10.000 de spectatori nu au avut parte de un spectacol fotbalistic de inalta tinuta, meciul fiind presarat cu multe faulturi si dese intreruperi.

Ce i-a oferit Steaua, miercuri, Sampdoriei, pe "Luigi Ferraris", a primit duminica, in Gruia, de la Dorinel Munteanu. Un joc agresiv, purtat in zona si printr-un pressing sufocant, in jumatatea adversa, si impins spre poarta lui Hamutovski, prin sarjele gandite si declansate pe cele doua bande ale terenului.

Ca o concluzie generala, CFR Ecomax nu i-a permis Stelei sa-si faca meciul usor, nici macar sa-l domine pe portiuni scurte de timp.

La sosirea in Cluj, antrenorul Oleg Protasov declara ca este stresat de perioada scurta de recuperare a jucatorilor sai, dupa efortul depus in meciul cu Sampdoria. Ucrainianul nu a gresit, stelistii neavand prospetimea fizica necesara contracararii jocului in viteza a "feroviarilor", care, mai ales in prima repriza, au facut legea pe teren.

Dreptate a avut si ex-portarul Stelei, Martin Tudor, care spunea ca fostii sai colegi nu sunt consecventi in a obtine mai mult de doua rezultate bune consecutiv.

Tonul la cantec l-au dat clujenii

Munteanu si Protasov au ales sa mearga pe aceleasi asezari traditionale. In "11"-le de inceput al CFR Ecomax, Dorinel a produs o singura modificare fata de cel folosit in meciul cu FCM Bacau, din etapa precedenta, si castigat cu 2-0. Sarbul Milosevic a fost trecut pe banca de rezerve, in locul sau intrand Vasile Jula, care, inca din primele minute, le-a aratat stelistilor ca se afla pe teren.

Doua intrari puternice, la Dica si Iacob, au avut darul de a le arata atacantilor bucuresteni cine este stapan pe tarla. De partea celalata, Protasov a gandit meciul fara fundasul stanga Mircea Nesu, accidentat cu Sampdoria.

Ca fost jucator al Stelei, Munteanu a stiut ca acesteia nu-i prieste ca o alta echipa sa-i impuna ritmul de joc si, in consecinta, le-a cerut jucatorilor sa alerge de doua ori mai mult decat adversarii, aceasta ca o conditie obligatorie a fotbalului modern, respectiv a castigarii unui meci. Zis si facut.

"Feroviarii" au dat tonul la cantec de la prima atingere a balonului, pe care "militarii" l-au scos din poarta lui Hamutovski dupa doar noua minute de joc. Un sut centrare expediat de Florin Dan, din unghi, a fost catapultat in poarta de Cristian Coroian, de la cinci metri.

Cu 1-0 in buzunarul de la piept si cu un public pornit pe tot ce aduce "Bucurestiul in provincie", de la manele si pana la stergerea parbrizelor cu urme de sampon, CFR Ecomax a dezvoltat un fotbal plin de cinism. Iar Steaua a fost incapabila sa-l anihileze.

Pragmatism a la Dorinel

In repriza a doua, Steaua s-a chinuit sa schimbe cursul partidei, insa CFR Ecomax a fost desteapta si a jucat pragmatic. A inchis jocul si, cand a intrat in posesia mingii, nu le-au mai dat-o stelistilor minute bune.

Spre jumatatea reprizei a doua, cele doua combatante au sarit peste constructie, iar cand timpul nu le-a mai permis nici sa paseze, stelistii au aruncat cu mingi in capetele fundasilor centrali clujeni. Ocaziile Stelei au venit in urma unor suturi de la distanta si a intamplarii, pe cand cele ale "ceferistilor" au avut si ceva sambure de "dresaj" tehnico-tactic.