Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va rezilia contractul semnat cu antreprenorul "Proodeftiki" SA Grecia, care lucreaza la reabilitarea DN 17 de la limita cu judetul Cluj pana la Bistrita.

Cererea de reziliere a venit din partea Prefecturii Bistrita-Nasaud, mai precis din partea prefectului Szilagyi Ioan (UDMR), care a semnalat in repetate randuri ca societatea straina nu a respectat clauzele contractului.

Potrivit purtatorului de cuvant al institutiei de la Bucuresti, Mihaela Dobra, masura a fost luata ca urmare a adresei cu numarul IV/15193/AP/27.10.2005 a Prefecturii, prin care s-a tras un semnal de alarma asupra ritmului extrem de lent de executie a lucrarilor de reabilitare a DN 17 - de la limita intre judetele Cluj si Bistrita-Nasaud.

Potrivit sursei citate, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a comunicat, printr-o alta adresa, faptul ca firma din Grecia nu a respectat prevederile contractuale si, prin programele de lucrari actualizate, nu a realizat lucrarile programate, ritmul de executie fiind scazut.

CNADNR a mai mentionat ca, in conformitate cu clauzele contractuale, constructorul a fost notificat de catre consultant referitor la ritmul de executie a lucrarilor.

De la data notificarii, respectiv 6 iunie 2005, si pana in prezent nu s-a constatat nici o accelerare a ritmului de executie a lucrarile in vederea recuperarii intarzierilor. Desi au avut loc intalniri cu conducerea "Proodeftiki", in urma carora fir-ma si-a luat angajamentul ca va lua masuri pentru indreptarea situatiei, acest lucru nu s-a intamplat.

"Avad in vedere stadiul actual al lucrarilor, contractorul a fost noti-ficat in data de 27.10.2005, in conformitate cu clauzele contractuale, privind intentia de reziliere a contractului", se mai arata in adresa CNADNR.

Dupa terminarea lucrarilor, DN 17 urma sa aiba trei benzi - cate o banda mai larga pe sensul de circulatie si o banda comuna de accelerare/depasire.

Reabilitarea soselei, de limita judetului Cluj cu Bistrita-Nasaud, pana la Bistrita respectiv, 52,4 km, a fost contractata firma "Proodeftiki" SA, valoarea contractului fiind de peste 790 de miliarde lei vechi.