Noul viceprimar al municipiului Sibiu va fi ales dintre consilierii locali ai PD. Astfel, daca nu intervin surprize de ultima ora, persoana care va ocupa aceasta functie va fi Livia Sava, sustin surse din mediul politic.

Negocierile declansate imediat dupa demiterea lui Ioan Banciu (PSD) din functia de viceprimar au evidentiat faptul ca, asa cum aprecia si primarul orasului, Klaus Johannis, politicienii locali au nevoie de un cadru de stabilitate politica si cooperare in cadrul CL.

Urmarea este aceea ca noul viceprimar va fi desemnat de una dintre formatiunile din Consiliul Local ce nu detine functii la nivelul Primariei, iar PD este singurul partid care ar putea desemna o persoana in acest sens.

Liberalii au deja un post de viceprimar, in persoana lui Eugen Mitea, iar reprezentantii FDGR (formatiune condusa de Johannis) nu sunt interesati sa faca o nominalizare. PD ramane, astfel, singurul partid care va mai putea propune un viceprimar, mai ales ca primarul a declarat ca nu va mai accepta o propunere din partea PSD, care are si el trei consileri.

Din partea PD este data ca sigura desemnarea Liviei Sava pentru acest post, mai ales ca numele acesteia era vehiculat si pentru functia de inspector scolar general al judetului, ocupata in final de Marta Kurt Klemens, de la FDGR.