Alegerile electorale din comuna Biled (judetul Timis) starnesc scandaluri intre reprezentantii Puterii si cei din Opozitie in judet.

Senatorul PSD Ilie Sarbu vrea sa faca o plangere penala impotriva candidatului Aliantei "D.A." pentru postul de primar, Leontin Duta, pentru ca ar fi organizat vineri, in ultima seara a campaniei electorale, o petrecere cu mici, bere si manele la caminul cultural din localitate.

"Au dat oamenilor mici si bere gratis, adica o mita electorala ieftina, in stilul lor caracteristic", a spus vicepresedintele PSD, partid care a facut cunoscut termenul de mita electorala. "PSD a sanctionat la vremea aceea asemenea gesturi si incercam sa ne debarasam de aceasta modalitate de a atrage alegatorii", a adaugat parlamentarul.

Leontin Duta sustine, insa, ca nu el a organizat petrecerea cu dans de la caminul cultural, iar micii si berea nu ar fi fost dati gratuit, ci pe bani. Mai mult, acesta a dat vina pe alti trei candidati pentru acelasi post de primar, care il sustineau, insa, pe Duta in turul doi.

Un al doilea scandal apare din cauza unor fluturasi tipariti impreuna cu programul TV al unui ziar din Timisoara. Intr-unul din textele de sustinere a candidatului Aliantei, text semnat "Constantin Ostaficiuc, presedintele CJ Timis", se mentioneaza ca administratia judeteana, reprezentata de Consiliul Judetean, "sprijina candidatul Aliantei si ii acorda intreaga incredere".

Materialul electoral a fost depistat de PSD, insa Ilie Sarbu nu s-a lansat in acuze impotriva lui Ostaficiuc, constient fiind de faptul ca textul ar putea fi un fals, iar presedintele CJ sa nici nu stie de el. "Este un fals facut de nu stiu cine. Nu am implicat administratia judeteana in aceste alegeri.

Desigur, sustin candidatul Aliantei, dar din pozitia de presedinte executiv al filialei PD", a declarat revoltat Constantin Ostaficiuc.

La turul doi al alegerilor de ieri au fost doi candidati, un social-democrat, Constantin Glodeanu, fost adjunct al SRI Timis, si Leontin Duta, candidat al Aliantei "D.A." Glodeanu a obtinut in primul tur un procent mai mare decat Duta, in conditiile in care comuna a avut un primar liberal foarte iubit de oameni.

Scandalurile din jurul acestui scrutin local au izbucnit acum doua saptamani, in plina campanie electorala, pentru ca la o dezbatere a fost prezent si prefectul Ovidiu Draganescu, tot pentru a-l sustine pe Duta. Drept urmare, liderii filialei PSD au facut o interpelare catre ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, cerandu-i sa ia masuri impotriva prefectului liberal. Raspunsul demnitarului este asteptat astazi.