Candidatii inscrisi in cursa pentru obtinerea sefiei PNL Arad continua sa se atace. De data aceasta, cel care a iesit la rampa este deputatul Mihai Calimente. El a spus ca prefectul judetului, Cristian Stragea, candidat si el la presedintia filialei, ar trebui sa activeze in continuare in cadrul Prefecturii.

Parlamentarul a afirmat ca reprezentantul Guvernului in teritoriu ar avea rezultate mai bune in domeniul in care activeaza in prezent decat pe plan politic. Afirmatia deputatului vine dupa ce Stragea a anuntat ca va renunta la functia de prefect pentru a candida la sefia organizatiei judetene a liberalilor.

"In sase luni de la numirea ca prefect, a declarat ca renunta la Prefectura, apoi ca nu mai renunta. La ce pot sa ma duc cu gandul cand are o asemenea atitudine? Ar trebui sa aiba niste argumente atunci cand face asemenea declaratii. Parerea mea este ca ar trebui sa ramana la Prefectura, pentru ca acolo a confirmat", sustine Calimente.

Acesta a mai spus ca, deocamdata, nu s-a discutat in cadrul organizatiei judetene optiunea prefectului, iar el nu ii va cere acestuia sa-si prezinte argumentele. "Asa ceva ar trebui sa faca presedintele organizatiei, Titu Gheorghiof", a mai adaugat deputatul.

Conform reglementarilor care prevad profesionalizarea functie de prefect, Stragea va putea sa-si dea demisia din functie pana la data de 31 decembrie. Dar, pana la aceasta data vor avea loc si alegerile pentru sefia PNL Arad, iar in cazul unui esec la alegeri, el ar putea reveni asupra deciziei de a demisiona din postul de prefect.

Totusi, Stragea a mai spus ca daca i se va cere de conducerea centrala sa continue activitatea in Prefectura, o va face.

Acest conflict dintre deputatul Calimente si prefect vine dupa ce alti doi candidati inscrisi in cursa pentru functia de presedinte al organizatiei judetene a PNL s-au acuzat ca nu respecta intelegerile facute in prealabil. Astfel, Sever Jurca l-a acuzat pe Gavril Popescu, care este si vicepresedinte al Consiliului Judetean, ca nu respecta o intelegere facuta de cei doi.

Jurca a afirmat ca a purtat discutii cu colegul sau de partid ca la alegerile din luna decembrie el sa candideze pentru functia de presedinte, iar Popescu pentru un loc de vicepresedinte. In final, cei doi si-au anuntat fiecare candidatura pentru postul de lider al filialei.