Vicepresedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Chiru a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca presedintele PNL, Dan Sabau a facut un lucru bun ca i-a dat afara pe cei sapte membri din partid.Mai mult, Chiru s-a aratat revoltat de faptul ca un fost liberal, Adrian Ritzinger, presedinte al Partidului Mileniului III, filiala Braila, s-a implicat in campania electorala pentru actualul primar, Constantin Cibu.

"Unii dintre dvs. au facut dezvaluiri asupra amestecului presedintelui Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu si totodata presedinte al PSD Braila in alegerile pentru conducerea PNL Braila, pentru finantarea campaniei domnului primar efectuata de Adrian Ritzinger.

Vreau sa va spun un lucru pe care l-am evitat pana acum fiind colegul meu in CJ si intr-o vreme, chiar credeam ca e in stare de ceva. Acum a ajuns la Biblioteca, prin spatele Consiliului Judetean, cu toate ca eu eram cel care coordona Biblioteca.

E un lucru urit care s-a intamplat fatis, e un mod de a plati un serviciu pe care nici un om politic din tara asta nu l-a facut,sa faci campanie, fiind intr-un partid, pentru alt partid, care e in opozitie, cu ideile tale politice si cu ceea ce ai declarat ani de zile ca esti".

Vicepresedintele CJ considera ca "acel domn" si-ar fi dat seama de calitatile sale manageriale si "l-a trimis in originea lui, dupa care a gasit pe cineva care l-a scos din origini, l-a adus la CJ.....E un lucru Made in Stancu, Made in Braila.

Ritzinger, in ciuda faptului ca unii i-au acordat un privilegiu de a conduce un partid in 1991, in conditiile in care PNL-ul avea atunci 3 membri, la acel moment PNL si PNTCD erau pe aceeasi lungime de unda, imi pare rau ca a reusit sa se mentina acolo, si asta e o dovada ca totusi a stiut macar treaba asta, sa lucreze pe la spate".

In opinia sa, liberalii au suferit iar situatia de acum i se datoreaza. Pentru Gheorghe Chiru, Adrian Ritzinger este un tip malefic si un tip "cu care n-as vrea sa am de-a face nici in cazanul cu smoala. E sub orice critica. Nici pe uciga-l toaca nu-l sfatuiesc sa aiba vrea colaborare cu individul asta".

In ceea ce priveste actiunea presedintelui liberal Dan Sabau, acesta a actionat ca un adevarat lider de partid care "trebuie sa-si faca curatenie in propria ograda, a fost mandatat la un moment dat sa conduca acest partid. Eu care am participat la vreo 6 conferinte judetene, in calitate d eorganizator, va spun ca stiu ce se face la ei acolo. Sunt niste lucruri intretinute cu circa la Bucuresti.

Unii se duc la unii, altii la altii si in Biroul National iese un talmes-balmes, pentru ca unii il sustin pe Cibu, altii pe Sabau, functie de cum duci mai mult. Problema celorlalti e ca Sabau actioneaza prea moale. Acolo mai trebuiau dati afara vreo 6-7 si mai demult. Varga(n.r. consilier municipal PNL, Vasile Varga) este ca o planta heterotrofa care traieste pe spatele celorlalte plante".

Gheorgeh Chiru considera ca cei care au fost dati afara nu au treaba cu politica, "indivizii astia sunt acolo pentru a parveni. Eu stiu ce-i acolo in PNL. Vad ca Sabau se misca bine ca si organizator la nivel de organizatie judeteana, A primit si acceptul celorlalti de la Bucuresti. Ei(n.r. cei sapte membri exclusi) vor trimite, va garantez eu, 50 de hartii la Bucuresti si vor primi un singur raspuns, anume Nu, sunteti out. Acestea sunt lucruri marunte si trebuiau facute demult. Si eu cind am venit aici in partid(n.r. Partidul Popular Crestin Democrat) am dat afara oameni, erau consilieri judeteni si municipali, care ma deranjau. De ce sa tin balast?"