Angajatii postului de televiziune MTC TV au devenit carnea de tun a luptelor dintre incompetentii din politica romaneasca.

Dupa ce fostul ministru pesedist al Transporturilor, Miron Mitrea, a devalizat bugetul statului cu 6 milioane de dolari, prin intermediul acestui post de televiziune, introducand angajatii si intreaga societate intr-o criza financiara fara precedent, reprezentanti ai actualei Puteri au reusit sa darame si ultima speranta a angajatilor ca situatia postului se va rezolva.

Cel care a pus si ultima piatra pe mormantul postului MTC este chiar cel ce ar fi trebuit sa le rezolve problema, si anume Alexandros Galiatatos, ministru secretar de stat in cadrul Ministrului Transporturilor – dupa cum sustin angajatii MTC.

Dupa ce fostul partid de guvernamant a transformat postul de televiziune MTC intr-o unealta electorala locala, iar Miron Mitrea, fostul ministru al Transporturilor, s-a folosit de aceasta societate pentru a umple propriile buzunare, cat si cele ale acolitilor lui cu aproximativ 6 milioane de dolari americani, SC MTC TV a fost lasata sa moara ingropata in datorii.

Bineinteles, actualul Guvern a dat vina pentru aceasta situatie pe Mitrea, motivand prin lipsa celor 6 milioane USD. De asemenea, Mitrea si PSD-ul dau vina pe lipsa de interes a actualului Guvern. Intregul scandal a izbucnit in momentul in care, dupa alegerile din toamna trecuta, a iesit la iveala modul in care Miron Mitrea a plimbat prin MTV TV cele 6 milioane USD.

Dupa acest moment, postul a fost lasat fara finante, societatile din cadrul Ministerului Transporturilor au fost fortate sa rezilieze toate contractele de publicitate cu MTC, societatea umplandu-se brusc de datorii, astfel incat luni in sir nici macar angajatii nu si-au primit banii.

Dupa luni de zile in care a fost aruncata „pisica moarta" dintr-o curte intr-alta, intr-un final, fortati si de deciziile judecatorilor in acest sens, actualii guvernanti s-au vazut nevoiti sa ia o decizie in rezolvarea crizei postului MTC TV. Dintr-un sir de posibilitati s-a optat pentru revenirea postului de televiziune constantean la primul sau finantator, si anume CERONAV.

Responsabil cu solutionarea problemei, Gheorghe Dobre, ministrul Transporturilor, a semnat decizia de trecere a MTC-ului la CERONAV si l-a desemnat pe Alexandros Galiatatos, ministru secretar de stat in acelasi minister, sa duca la bun sfarsit solutionarea problemei.

Galiatatos ar fi trebuit sa formuleze textul actului legislativ care prevedea mutarea postului in administratia CERONAV-ului, sa il trimita la Ministerul Justitiei pentru a i se verifica legalitatea, ca mai apoi sa ajunga sa fie votat de Parlament.

Numai ca incompetenta, sau cine stie ce alte interese ale lui Galiatatos, a facut ca acesta sa trimita spre verificare la Ministrul Justitiei un act ce nu este in conformitate nici cu legile romanesti si nici cu cele europene.

In aceste conditii, secretarul de stat de la Justitie care s-a ocupat cu verificarea actului, l-a trimis inapoi, oferindu-se sa ajute angajatii MTC prin formularea unui text corect al respectivului document.

Galiatatos a aruncat, din nou, pisica in curtea vecinilor si a declarat ca Monica Macovei, ministru al Justitiei, din rea-vointa a refuzat aprobarea actului in cauza, dupa care, acelasi secretar de la Transporturi, a transmis angajatilor MTC sa isi caute de munca, deoarece el nu vrea sa dea bani de la buget pentru o societate neproductiva – dupa cum ne-au declarat angajatii postului de televiziune.

Daca aceasta societate este asa de neproductiva, ne intrebam de ce nu este desfiintata sau de ce nu este scoasa la vanzare?

Ros si pe dinafara, si pe dinauntru

Neproductiva cum este, pentru ea au manifestat interes nu numai oameni de afaceri din Constanta, dar si din Bucuresti sau alte zone ale tarii. De altfel, Galiatatos nu este departe de interesele locale, nascut fiind la Galati, acesta si-a finalizat studiile chiar in orasul de la malul marii.

De altfel, surse nu prea indepartate de intrigile intregului scandal afirma ca insusi premierul Calin Popescu Tariceanu ar fi fost interesat ca una dintre firmele pe care le detinea sa preia aceasta unitate mass-media. Aceeasi sursa sustine ca el ar fi fost impiedicat tocmai de presedintele Traian Basescu, supranumit si „taticul MTC-ului".

Daca la un moment dat angajatii au mai avut parte de ceva banuti, in ultimele doua luni ei au fost trecuti din nou pe zero lei. Tensiuni au inceput sa apara si intre angajati, unii dintre ei fiind totusi favorizati, si avand motive temeinice ca situatia sa ramana asa cum este.

Aceasta pentru ca actul care prevede trecerea MTC TV catre CERONAV nu prevede si pastrarea functiilor, venind cu o noua organigrama. In astfel de conditii, oameni din conducere sau care beneficiaza de anumite functii si care au anumite avantaje, cum ar fi automobil, benzina si altele, nu se declara prea fericiti se aceasta solutie sau de reluarea protestelor.

De exemplu, Alina Bargaoanu – Vasiliu, directorul postului MTC, se pare ca beneficiaza de un salariu de aproximativ 26 milioane lunar, masina, telefon de serviciu, laptop si altele. Daca ea nu isi ia salariu… e greu de crezut, zau asa! In prezent, MTC-ul deruleaza totusi cateva contracte, dar despre care vom relata cu o proxima ocazie.

De asemenea, absolut ciudat este si alt fapt, si anume ca pentru banii dati catre angajati, atat cat s-au dat, nu au fost eliberati fluturasii de salarizare. Vom reveni.