Salariatii de la Stipo Dorohoi au anuntat ca vor iesi in strada si vor bloca strazile care duc spre Botosani si Suceava.

Cei aproape 250 de sticlari au anuntat ca vor organiza si un miting in fata Prefecturii, nemultumiti ca nu si-au primit salariile pe lunile august, septembrie, octombrie, ca Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului, care a preluat din nou fabrica dorohoiana prin retragerea actionarului majoritar, nu vine sa clarifice problema la fata locului si sa numeasca un nou Consiliu de

Administratie. Salariatii de la Stipo mai solicita si semnarea unui nou contract colectiv de munca, intrucit cel vechi a expirat.

Pentru ca societatea lucreaza pe cota de avarie, majoritatea oamenilor au fost trimisi in concediu fara plata si se tem ca si cea de-a treia fabrica de sticlarie din Dorohoi isi va inchide portile, lucru confirmat si de Stefan Tarca, liderul Organizatiei Judetene a CNSLR-Fratia.

„Societatea Glass Manufactures Debelly Dorohoi este inchisa, urmeaza sa se inchida SC Portelanul Dorohoi, oamenii de aici fiind in preaviz, iar, acum, la Stipo se fac pregatiri pentru scurgerea cuptorului de sticla, urmind ca societatea sa se inchida.

Salariatii de la Stipo au deschis un conflict de interese si urmeaza ca miercuri, 9 noiembrie, sa se faca concilierea catre Directia Muncii", a declarat Stefaqn Tarca. Sindicatul Liber al Sticlarilor a facut o adresa catre AVAS, dar si catre Prefectura Botosani, prin care solicita sprijin in deblocarea situatiei tensionate care se afla la Stipo.

Sindicalistii sustin ca sute de oameni nu vor mai avea unde lucra, daca se inchide aceasta fabrica. „Statul ar trebui sa intervina, sa puna un administrator special, sa numeasca un nou Consiliu de Administratie, insa nu s-a intimplat nimic", a mai spus Stefan Tarca. In adresele trimise, Sindicatul Liber al Sticlarilor anunta ca nu-si asuma raspunderea pentru cele ce se vor intimpla.