Comasarea tuturor cabinetelor de ambulatoriu sub acelasi acoperis este pe linie moarta de mai bine de un an . Litigiul intre patru medici stomatologi si directiunea Spitalului Municipal Reghin si primarie stopeaza deocamdata acest proiect.

In vechea cladire in care functionau cabinetele de stomatologie a "supravietuit" doar afacerea consilierului-stomatolog Iszlai Arpad.

De mai bine de un an, directiunea Spitalului Municipal "Eugen Nicoara" din Reghin a lansat proiectul de comasare a tuturor cabinetelor de ambulatoriu in incinta vechii stomatologii. Momentan, o parte din cabinete functioneaza in cladirea spitalului, iar alte cateva in policlinica veche, langa cladirea postei.

Aceasta initiativa a directiunii spitalului a trecut si prin Consiliul Local, consilierii fiind de acord cu aceste mutari. Mai mult, consilierii si-au dat acordul pentru alocarea de fonduri pentru dotarea cabinetelor medicilor stomatologi care urmau sa paraseasca cladirea veche si sa-si gaseasca un alt spatiu. Teoretic, planul nu parea sa intampine obstacole.

Proiectul directiunii spitalului nu a fost insa pe placul medicilor cu cabinetele in comodat. Medicii stomatologi, Daniela Scovarza, Camelia Chifor, Bocskai Eva si Maier Luciana au refuzat sa-si cedeze saatiile, nefiind de acord cu o noua investitie intr-o alta locatie.

Prin urmare cei patru medici au intentat un proces atat conducerii spitalului cat si primariei. Desi contractele de comodat au expirat, pana cand procesul este pe rol, problema centralizarii tuturor cabinetelor de ambulatoriu ramane suspendata.

Singurul cabinet stomatologic care este inclus in proiectul de comasare este cabinetul consilierului UDMR Iszlai Arpad, deoarece acestea este considerat un cabinet pentru urgente stomatologice. De asemenea, consilierul este angajatul spitalului, iar cabinetul acestuia nu a fost in regim de comodat. Acum ori consilierul a avut pur si simplu noroc, ori a stiut sa se orienteze.

Desi centralizarea ambulatoriului este o cerinta mai veche a reghinenilor, pana la incheierea procesului acest proiect este pe linie moarta. Vom reveni.