La finalul discutiilor, Becali i-a spus lui Danciu ca, in cel mai scurt timp, ii va oferi un plan de redresare si revenire a Universitatii in Divizia A. In acest plan, evident, Gigi Becali ar avea un cuvant de spus.

Patronul echipei campioane a dat, de-a lungul ultimului an, mai multe declaratii prin care isi exprima intentia de a investi in "U" Cluj. In fapt, prin spusele sale, Becali anunta dorinta de a prelua in totalitate Club Fotbal Municipal "U" SA, insa in colaborare cu Consiliul Local al Cluj-Napoca, actualmente actionarul majoritar in societatea pe actiuni (CFM "U" SA).

In campania electorala de anul trecut, cu ocazia partidei din cadrul "saisprezecimilor" Cupei Romaniei, intre "U" si Steaua, Gigi Becali a ramas impresionat de afluenta de public de pe "Ion Moina" - la meci au asistat aproximativ 18.000 de spectatori - dar si de starea deplorabila a stadionului.

Atunci, Becali a declarat ca va construi un nou stadion daca va primi din partea locuitorilor judetului 20% din voturi. Cum nu a primit, nici lucrarile la noul stadion promis nu au inceput, asta in cazul in care promisiunea ar fi fost si onorata.

I-a obligat sa-l ia in serios

Dintr-o vagauna a Moldovei, unde a pus stapanire pe un sat de sinistrati, Gigi Becali a strigat in "gura mare" ca va prelua pe "U" Cluj si ii va schimba numele in Fotbal Club Universitatea Avram Iancu. Fara ghilimelele de rigoare si nici un preaviz dat celor care conduc clubul in acest moment.

Declaratia lui Gigi i-a luat pe surprindere pe oficialii lui "U", raspunsurile acestora fiind mai mult de complezenta si incurajare a unui asemenea "proiect", decat in cunostinta de cauza. Totusi, obligat de imprejurari, printr-un intermediar, Lucian Danciu a luat legatura cu Gigi Becali si i-a propus o intalnire, la Cluj. "Am vorbit cu Gigi Becali si am fixat o intalnire.

El mi-a spus ca cel mai nimerit ar fi sa ne vedem la Cluj, cand vine el la meciul cu CFR", ne-a declarat, in urma cu trei saptamani, Danciu. Intalnirea a avut loc, duminica, la barul Hotelului Premier.

Pentru Becali, "U" nu e un moft

Revenit de la Genova, unde Steaua a jucat cu Sampdoria in grupele Cupei UEFA, Gigi Becali l-a sunat pe Danciu pentru a-i aduce aminte ca vine la Cluj. "Am hotarat sa ne vedem duminica dimineata, la o cafea, in barul hotelului unde Steaua s-a cazat pe perioada cat a stat la Cluj", a spus Danciu.

Presedintele CA al CFM "U" SA ne-a declarat ca discutia s-a invartit exclusiv in jurul subiectului "U" Cluj, de care Gigi Becali este foarte interesat. "Contrar tuturor asteptarilor mele, Gigi a avut rabdare sa ma asculte, el cerandu-mi o sumedenie de amanunte, pentru a-si face o imagine corecta a ceea ce inseamna, acum, «U».

Din startul intrevederii, i-am cerut sa aiba rabdare cu mine, pentru ca sunt un ardelean get-beget, care isi mai trage rasuflarea si pune mai multe virgule in exprimare. A ras cu pofta, iar discutiile au avut un inceput bun.

La modul concret, i-am explicat de unde am pornit cu aceasta noua societate, de ce buget si finantare dispunem, componenta si valoarea lotului si care este obiectivul echipei in acest sezon, despre centrul de copii si juniori, si care ne sunt planurile de viitor.

M-a ascultat cu atentie si foarte rar m-a intrerupt, doar cand a dorit sa-i ofer raspunsuri la unele intrebari.", a declarat Lucian Danciu, in exclusivitate pentru ZIUA de Cluj.

"Este un tip destept!"

Lucian Danciu spune ca nu a fost o negociere propriu-zisa, ci mai mult o intalnire de informare a lui Gigi Becali, de prezentare a situatiei de la "U". "Nu am batut palma cu Gigi Becali, pentru ca in discutie nu am negociat nimic. Este un tip destept, care studiaza bine «terenul» unde doreste sa investeasca, doar cu terenuri se ocupa, nu?!", a afirmat Danciu.

In opinia lui Danciu, Gigi Becali a ales "U" Cluj pentru numarul mare de sustinatori in Ardeal, insa si in Bucuresti, unde Gigi a ramas surprins sa auda ca "U" este iubita. "Ii place popularitatea si doreste sa investeasca in echipe care au sustinatori, iar «U» nu duce lipsa de suporteri", a concluzionat Lucian Danciu.