Politicienii din noua garda a PD Cluj sunt pe punctul de a se instala definitiv la conducerea organizatiei judetene a partidului. Favoritul pentru preluarea postului de prefect este consilierul local Alin Tise, finul presedintelui PD Emil Boc.

Pe culoarele Prefecturii au mai fost vehiculate alte trei nume ale unor posibili candidati pentru postul care va fi lasat liber odata cu instalarea lui Mihail Hardau in postul de ministru al Educatiei si Cercetarii. Primul nume de pe lista a fost cel al presedintelui interimar al organizatiei judetene, deputatul Daniel Buda.

Se pare, insa, ca el nu va renunta la mandatul de parlamentar si nici la cariera politica.

Cel de-al doilea nume vehiculat este cel al sefului Directiei de Sanatate Publica, consilierul local Florin Stamatian. Acesta este, insa, si seful Clinicii de Ginecologie I, profesor la Universitatea de Medicina si Farmacie si, in acelasi timp, proprietarul unui cabinet medical privat deosebit de cautat.

Colac peste pupaza, Stamatian este si vicepresedinte al organizatiei judetene a PD, iar in contextul in care actualul presedinte al acestei structuri, Mihail Hardau, va pleca la Bucuresti, iar Alin Tise va deveni prefect, el ar urma sa devina liderul democratilor din Cluj-Napoca. Iar in aceste conditii, el nu este dispus sa renunte la cariera politica si la cea de medic, pentru a deveni prefect.

Ultimul nume de pe lista potentialilor candidati pentru functia din fruntea Prefecturii este cel al directorului Directiei Tehnice din Primaria Cluj-Napoca, Sorin Apostu. El nu are, insa, sustinerea la nivel inalt de care se bucura Alin Tise.

Promovarea lui Tise in functia de prefect nu este singura miscare prin care tinerii din partid castiga teren. Mandatul de consilier local care va fi lasat liber ar urma sa fie preluat de fostul deputat Adrian Gurzau, in prezent directorul comercial al sucursalei clujene a Regiei Autonome a Protocolului de Stat "Victoria".

Cei trei tineri promovati in functii de conducere in PD Cluj, adica deputatul Daniel Buda, care a devenit presedinte al organizatiei judetene, viitorul prefect Alin Tise si viitorul consilier local Adrian Gurzau au luat fata unor politicieni cu vechime in partid.

Cel care pare sa aiba cel mai mult de pierdut este fostul senator Iuliu Pacurariu, in prezent consilier al ministrului Administratiei si Internelor.

Pacurariu a condus filiala PD pana acum cinci ani, cand a pierdut sefia in fata lui Emil Boc. In iarna, numele acestuia a aparut pe lista candidatilor pentru postul de prefect si sustinatorii sai vehiculau varianta revenirii sale in functia de presedinte al organizatiei judetene dupa Conferinta nationala a partidului, in care Emil Boc a fost ales presedinte.

Insa, coalitia "lupilor tineri" din PD a incurcat planurile veteranilor din partid, care sperau in reinscaunarea lui Iuliu Pacurariu, pentru a reintra ei insisi in carti in vederea ocuparii unor posturi din conducerea unor institutii descentralizate.