Asistentii maternali au iesit, joi, in strada, pentru ca nu mai au bani cu care sa asigure mincarea pentru copiii aflati in plasament. Ei nu si-au primit, doua luni consecutiv, alocatiile bugetare necesare asigurarii alimentatiei copiilor. „Ca sa nu lasam copii fara mincare, nu platim utilitatile sau nu facem alte cheltuieli.

La un adult poti sa-i spui ca nu ai bani, dar un copil asteapta in permanenta sa ii dai mincare si sa il ingrijesti", a spus unul dintre asistentii maternali care a protestat in fata Consiliului Judetean.

Cei peste 400 de asistenti maternali de la DGASPC cer plata drepturilor banesti restante pe lunile octombrie si noiembrie. Alocatia lunara pentru alimentatia copiilor aflati in plasament familial se ridica la aproximativ 1,5 milioane de lei.

Lideiri protestatarilor au avut o intilnire cu presedintele Consiliului Judetean, Constantin Contac, care este ordonatorul de credit, si prefectul Cristian Roman. Autoritatile spun ca au facut demersuri la Guvern pentru suplimentarea bugetului si asteapta o rectificare bugetara care sa acopere deficitul de 39 de miliarde din sistemul de asistenta sociala si protectia copilului.