Seful Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Hunedoara, Lucian Heius, a anuntat ca saptamana viitoare se va institui sechestru asigurator pe bunurile Clubului de Fotbal "Jiului" Petrosani. El a afirmat ca s-a solicitat o lista de inventar de la conducerea echipei si au fost deja identificate bunurile care vor intra sub sechestru asigurator.

"In urma cu doua saptamani am trimis o somatie de plata catre FC "Jiul". Acesta este primul pas in executarea silita. Urmeaza masura sechestrului asigurator si, daca nu se platesc datoriile, se va trece la executarea silita", a mai spus directorul Finantelor.

In prezent, clubul de fotbal din Petrosani are o datorie de circa 11 miliarde lei catre bugetul de stat, iar patronul echipei, Alin Simota, a afirmat ca in nici un caz nu se poate achita integral creanta. "Ne recunoastem datoriile, ele exista si facem demersuri si eforturi ca sa le platim, dar nu putem dintr-o data sa achitam tot.

Am facut adrese catre DGFP, in care solicitam esalonarea sumelor restante , pentru ca este imposibil sa dam toti banii odata", a spus Simota.

Cu toate acestea, seful DGFP a afirmat ca legea nu mai permite esalonarea datoriilor si ca singua posibilitate o reprezinta angajamentul de plata. "Dupa aplicarea sechestrului se poate face un angajament de plata pe o perioada de 6 luni. Saptamana viitoare va avea loc o mediere in acest sens", a mai spus Lucian Heius.

Alin Simota a preluat FC "Jiul" in 1999 si l-a transformat radical, ajutat si de CL Petrosani si de Consiliul Judetean.