In holul mare al teatrului, de la masa rotunda, au lipsit tocmai cei carora ar fi dorit sa se adreseze impresionanta delegatie a PSD: medicii prahoveni. Au venit doar cativa, restul fiind preocupati, probabil, cu tratarea pacientilor.

Mircea Geoana a inceput prin a recunoaste ca "nu am reusit sa ne indeplinim contractul cu cetatenii si sa oferim un sistem sanitar accesibil, de calitate, in care pacientul sa fie in centrul atentiei". Pe toata durata dezbaterilor, liderii PSD au incercat sa isi umple timpul pentru a-si masca plictiseala.

Secretarul general al partidului, Miron Mitrea, si-a consultat documentele din laptopul personal, senatorul Antonie Iorgovan si-a ros unghiile, iar fostul ministru al Sanatatii, Ovidiu Branzan, s-a conversat cu vecinul de scaun, Mihai Tanasescu.

Atmosfera rigida i-a plictisit chiar si pe primarii PSD mobilizati pentru actiune, astfel ca, la finalul intalnirii, in holul teatrului nu mai erau prezenti decat cativa doctori si staff-ul pesedist. Dupa discutiile cu medicii, liderii PSD au raspuns intrebarilor jurnalistilor. In centrul atentiei a fost, din nou, senatorul Antonie Iorgovan.

Vizibil iritat, dar si plictisit de eveniment, acesta a stat cuminte langa deputatul Marian Saniuta, seful PSD Prahova si "supervizorul" declaratiilor sale publice. Iorgovan a declarat ca "nu va pleca din PSD deoarece s-ar dezechilibra stanga fara mine".

"Mi se pare firesc ca un parlamentar PSD sa se consulte cu organizatia care l-a propulsat in Parlament", a declarat Geoana care a evitat sa precizeze daca el discuta cu liderii PSD Gorj despre opiniile pe care le prezinta presei.

Invidiindu-l probabil pe colegul Dan Ioan Popescu, care plecase deja spre Bucuresti, fostii ministri adusi "cu clasa" la Ploiesti au dat semne vizibile de dezinteres. Cu privirile pierdute si fete pe care se citea plictiseala, Miron Mitrea, Ovidiu Branzan, Mihai Tanasescu si Ilie Sarbu au asteptat ca Mircea Geoana sa termine declaratiile pentru a putea pleca linistiti pe la casele lor. Ca doar urma week-end-ul.