Bihoreanca Simona Derecichei sustine ca fostul sau amant, procurorul Gheorghe Leuca, de la Parchetul de pe langa Tribunal, i-a dat foc la masina in noaptea de joi spre vineri. Fratele femeii a povestit ca, marti, a primit un telefon suspect de la un barbat despre care el sustine ca a fost chiar magistratul.

Florin Derecichei a declarat ca fostul iubit al surorii sale l-a amenintat cu moartea, iar miercuri, cand a iesit din casa, a fost asteptat de doi indivizi. "Pe unul dintre ei l-am recunoscut, este un apropiat a lui Leuca. Aveau doua rangi la ei si au vrut sa ma loveasca in cap, dar am parat cu mana si am reusit sa fug.

Am si depus deja o plangere penala impotriva lui si am crezut ca amenintarile vor inceta", a mai spus Florin Derecichei.

In schimb, procurorul Gheorghe Leuca a negat orice implicare in cele doua incidente si a spus ca ii va da in judecata pe cei doi frati pentru ca-lomnie. Simona Derecichei a fost arestata in mai 2002 pentru proxenetism. In arest l-a intalnit pe procurorul Gheorghe Leuca, care, sustine ea, i-ar fi promis ca o va scoate din inchisoare.

Femeia a mai afirmat ca incepand din acel moment a inceput aventura lor, pe care a negat-o, insa, pana in acest an, cand a facut publice toate amanuntele legate de perioada in care a trait alaturi de magistrat.

Declaratiile Simonei Derecichei au fost socante, aceasta afirmand ca procurorul a dus-o la el acasa si ca Sarbatorile de iarna si le-a petrecut impreuna cu el si cu sotia acestuia. Femeia a mai vorbit despre faptul ca magistratul a fost foarte posesiv si gelos si ca uneori avea si obiceiul sa o loveasca.

De fapt, Simona Derecichei l-a si denuntat pe Leuca, pentru ca in urma unei batai ar fi ramas cu un defect la una din urechi. Mai mult, ea a declarat ca in timpul anchetelor la care a fost supus procurorul, din cauza presupusei relatii pe care o aveau, atat ea, cat si apropiatii si familia ei au mintit in declaratii, pentru ca magistratul sa iasa "basma curata" in fata superiorilor sai.

Dupa scandalul izbucnit in urma relatiei dintre cei doi, Leuca a fost destituit din functia de sef Sectie Urmarire Penala, iar acum lucreaza in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunlor de Terorism si Crima Organizata Bihor.