Asaltul Departamentului National Anticoruptie impotriva Primariei Constanta continua. Vineri, 11 noiembrie a.c., sapte controlori reprezentand Autoritatea Nationala de Restituire a Proprietatilor (ANRP), in frunte cu Ingrid Zaarour, presedintele institutiei, au descins la Primaria Municipiului Constanta.

Potrivit unui comunicat emis ieri si semnat de Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, „asa-zisul control avea ca unic scop sanctionarea primarului Radu Mazare pentru , starnind rasul tuturor functionarilor care de zece luni cauta documente care sa justifice retrocedarile rezolvate".

Cu doua zile inainte, comisarul DNA Iulian Dobritoiu, „sluga procurorului vanator Vasile Ionita", asa cum este el prezentat in comunicatul amintit, „a navalit pentru a mia oara in incinta Primariei Constanta cu trei noi cereri de ridicare de documente", se mai arata in document.

Toate aceste actiuni, dupa cum sustine Radu Mazare, au ajuns sa-i exaspereze pe functionarii publici ai Primariei Constanta, care se vad pusi in situatia ingrata de a nu mai putea elibera documentele solicitate de cetateni din cauza nenumaratelor actiuni ale DNA.

De altfel, Mazare „cere scuze constantenilor pentru blocajul si intarzierea eliberarii documentatiilor de catre functionarii Primariei Constanta, fapt generat de abuzurile actualei Puteri", se mai arata in comunicat.

Totodata, primarul Constantei a atentionat reprezentantii Puterii ca a intreprins deja tuturor institutiilor europene demersurile legale prin care va demasca abuzurile la care este supus.

Sefa ANRP, fosta aspiranta la functia de deputat

Ingrid Zaarour, presedintele Autoritatii Nationale de Restituire a Proprietatilor, cea care a navalit vineri in Primaria Constanta pentru a-l sanctiona pe Radu Mazare, este, dupa cum a descoperit „Replica", o ilustra semi-anonima cu o poveste foarte interesanta.

Se pare ca tanara domnisoara face parte din categoria femeilor frumoase cu care s-a inconjurat Traian Basescu dupa ce a parasit Primaria capitalei. Ingrid s-a aflat pe lista candidatilor pentru Camera Deputatilor, in alegerile de anul trecut.

Nu a devenit parlamentara, dar in februarie 2005 a fost numita la conducerea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, cu rang de secretar de stat, in locul lui Adrian Marasoiu. Vom reveni.