Consiliul Lotal Cluj-Napoca se face pres in fata ex-deputatului PSD Vasile Suciu.

In timp ce fostul deputat construieste de zor patru case de vacanta in Colonia Faget, fara a avea autorizatie de construire, CL Cluj introduce pe ordinea de zi a sedintei care va avea loc maine, " Proiect de hotarare privind aprobarea PUD pentru case de vacanta, Colonia Faget "La Surpatura", beneficiar dl. Suciu Vasile." Cu alte cuvinte, asistam la legalizarea unui abuz.

Probabil ca ex-deputatul Suciu, care a demisionat din PSD dupa ce a aflat ca este doar pe locul zece la prealegeri si a candidat fara succes ca independent se bazeza pe prietenia consilierului local independent (ex-PSD) Ioan Pop de care este legat nu numai prin simpatii politice, ci si prin religie, ambii fiind membri importanti in culte neoprotestante.

Intre timp, Suciu a trecut in barca PNtCD, unde a cooptat si o parte din colegii sai pesedisti. Vasile Suciu construieste deja in Colonia Faget, insa abia acum are sanse sa intre in legalitate cu cele patru case de vacanta cu parter si mansarda –toate proprietate personala. Asta in cazul in care CL face jocurile lui Suciu.

In urma cu trei luni, Vasile Suciu a demarat constructiile la viitoarele case de vacanta, insa fara a avea autorizatie de construire. Mai multi vecini ai ex-deputatului sunt nemultumiti de faptul ca masinile incarcate cu materiale de constructii pentru vilele care se ridica le incalca proprietatile.

Cu toate acestea, proiectul de hotarare a CL Cluj-Napoca se refera cat se poate de clar la aprobarea PUD pentru case de vacanta, doua cuplate si doua izolate, toate cu parter si mansarda, beneficiar fiind Vasile Suciu.

Vasile Suciu este perceput la nivelul Clujlului ca un soi de lider al unui grup de miliardari penticostali si neo-protestanti. Multi dintre membrii acestui grup au functii politice sau administrative, cum a avut de altfel si Suciu. Pe de alta parte, Vasile Suciu este membru de baza al Asociatiei Nationale Crestine de Misiune "Oastea Domnului".

Enumeram numele si functiile catorva dintre apropiatii ex-deputatului Suciu& pastorul dr. ing. Costica sofronie, fostul director general al Directiei "Somes-Tisa" Administratia Nationala "Apele Romane", consilierul local municipal - pastorul baptist prof. dr.

Ioan Pop, pastorul si omul de afaceri penticostal Gheorghe Staniste, omul de afaceri penticostal Avram Gal din Campia-Turzii, omul de afaceri penal si pastorul penticostal Ioan Petric din Gherla, patronul penticostal al M.I.S. Group Bistrita-Nasaud, Emil Iugan, primarul penticostal al orasului Beclean - Nicolae Moldovan si lista ar putea continua.

Totodata, Vasile Suciu a adunat cu ocazia demisiei sale din PSD un grup de "reactionari" din cadrul partidului in care ii regasim pe majoritatea celor enumerati mai sus.

De trei luni, Vasile Suciu a demarat constructiile la viitoarele case de vacanta, insa fara a avea autorizatie de construire. Mai multi vecini ai ex-deputatului sunt nemultumiti de faptul ca masinile incarcate cu materiale de constructii pentru vilele care se ridica le incalca proprietatile.

In urma sesizarilor facute de vecini la Primaria Cluj-Napoca si dupa verificarile Corpului de Control al municipalitatii la fata locului, Vasile Suciu a fost amendat. Minodora Fritea, seful Directiei Control din Primaria Cluj Napoca a declarat pentru BZA& "Cunosc deja cazul constructiilor din zona "la Surpatura".

Cu certitudine, acolo se construieste fara autorizatie. Beneficiarului Vasile Suciu i s-a intocmit deja proces verbal de constatare a contraventiei. Amenda va fi de cel putin zece milioane de lei, dar inca nu a primit procesul verbal. De asemenea, s-a dispus incetarea lucrarilor.

Stiu ca aprobarea PUD a intrat in sedinta de CL din 13 decembrie." Totodata Minodora Fritea a subliniat ca, din pacate, asa se procedeaza in cazul mai multor constructii fara autorizatie. Adica intai se ridica imobilul si abia apoi se dau autorizatiile. Ramane de vazut daca CL va aproba, cu supusenie, aroganta de care da dovada un ex-deputat.

Reporterii BZA s-au deplasat la fata locului pentru a surprinde imagini de la santierul deschis de Vasile Suciu fara autorizatie. Intr-adevar, constructiile erau in toi, pe santier erau mobilizati mai multi muncitori, iar camioanele cu materiale de constructii veneau si plecau incontinuu.

Spre surprinderea noastra era afisata si o placuta de santier pe care scria "beneficiar& SC Marty SA". Societatea SC Marty SA care detine o pizzerie pe strada Victor Babes in Cluj-Napoca a fost patronata de Vasile Suciu, insa intre timp, in perioada in care acesta era deputat a transferat-o pe numele celor doi fii ai sai.

Cu toate acestea, proiectul de hotarare a CL Cluj-Napoca se refera cat se poate de clar la aprobarea PUD pentru case de vacanta, doua cuplate si doua izolate, toate cu parter si mansarda, beneficiar fiind Vasile Suciu. In ciuda insistentelor , Vasile Suciu nu a raspuns apelurilor noastre pe telefonul mobil.