O delegatie a companiei poloneze CIECH a sosit in Ramnicu Valcea, pentru a se intalni cu actionarii USG, cu presedintele Consiliului Judetean Valcea, Dumitru Buse, dar si cu Sindicatul Liber Sodistul. In cursul acestor intalniri, polonezii si-au manifestat intentia de a achizitiona peste 51% din actiunile USG.

In acest moment, SC CET Govora SA detine 49,84%, AVAS - 2,6%, restul actiunilor fiind detinute de grupul de firme din Timisoara - BegaCom, patronat de fratii Marius si Emil Cristescu. Datoriile USG sunt si ele importante: sute de miliarde de lei, reprezentand datorii istorice pentru utilitati, vor atarna greu in balanta negocierilor.

Se pare ca negocierile polonezilor cu fratii Cristescu s-au impotmolit, din cauza pretentiilor exagerate ale acestora din urma. Pe de alta parte, cei de la CIECH au vrut sa cumpere si Uzinele Sodice Ocna Mures.

Polonezii de la CIECH au anuntat ca vor sa investeasca in 2 ani nu mai putin de 30 milioane euro in retehnologizarea USG. Daca vor reusi sa achizitioneze USG, polonezii vor deveni nr.2 in Europa in ceea ce priveste productia de soda.

„De departe, polonezii mi s-au parut cei mai seriosi investitori. Vor sa investeasca masiv in USG, lucru de care avem cu totii nevoie. Totusi, BegaCom este un jucator care a facut o investitie si vrea sa obtina un profit important.

Totusi, nu toti cei interesati de USG vor sa plateasca o suma atat de mare. Speram ca negocierile cu polonezii sa se finalizeze pozitiv. Joi voi avea o intalnire cu conducerea AVAS, pentru a analiza aceasta situatie", a declarat presedintele CJ Valcea, Dumitru Buse, imediat dupa intalnirea cu afaceristii din Varsovia.