Ipoteza lansata de politisti, cum ca trupul micutei Larisa Chelaru nu a fost pastrat tot timpul in boxa de la subsolul blocului, dupa cum sustine asasinul, va putea fi verificata in urma unor analize efectuate la Institutul de Medicina Legala (IML) din Bucuresti.

Dupa cum a declarat ieri procurorul criminalist Ion Buzdugan, probe de larve gasite la subsol au fost trimise la IML, pentru a fi analizate de catre un specialist. "In functie de gradul acestora de dezvoltare, se poate spune cu aproximatie cat timp a stat cadavrul in acel loc", a spus acesta.

Procurorul Ion Buzdugan inclina sa creada ca Robert Ciobanu, asasinul fetitei, nu a mintit atunci cand a spus ca tinut tot timpul cadavrul in boxa de la subsol. "El a scris in declaratia pe care i-am luat-o, pe 12 pagini, tot ce a facut.

A relatat ca, dupa ce a sugrumat-o, a infasurat-o intr-un covor din casa, a luat covorul si a dus-o la subsol. A cuprins trupul de mijloc si a asezat-o in cutie, punand carti deasupra acesteia, pentru a nu da nimic de banuit.

Este posibil ca partea superioara a corpului sa fi fost asezata in asa fel incat lichidele din organism sa se fi scurs in zona capului, acolo unde corpul se afla in stare de putrefactie, iar partea de jos a acestuia s-a mumificat, pentru ca s-a intrerupt practic vascularizarea.

Ma indoiesc ca a mutat cadavrul, pentru ca el stia ca este tot timpul urmarit si, de altfel, a si declarat acest lucru.

A justificat ca a dus cutia la gunoi, chiar la tomberonul din fata blocului, tocmai pentru ca stia ca este urmarit tot timpul de Politie si nu putea sa mearga prea departe pentru ca ar fi dat de banuit. De altfel, fusese chemat de cateva ori la audieri pentru ca era suspect.

In declaratie a scris ca s-a gandit ca nu se va uita nimeni in tomberon, iar cadavrul va ajunge la varsatoare fara sa bage nimeni de seama", a explicat procurorul Buzdugan.

Mama asasinului a facut curatenie in boxa

La un moment dat, vecinii au sesizat ca, din boxa familiei Atasiei, vecinii familiei asasinului, vine un miros puternic. Mama asasinului, Viorica Ciobanu, a coborat la subsol si a facut curatenie, spaland pe jos cu clor.

"In momentul in care am prelevat larve de la fata locului, din locul unde s-a aflat cutia am mai gasit cateva si linga usa, cum fusesera imprastiate cu matura. Pentru noi era clar ca nu trecuse foarte mult timp de cand fusese aruncat cadavrul la gunoi", a mai spus Ion Buzdugan.

De altfel, subcomisarul Dumitru Opinca, in momentul in care a vazut cutia in tomberonul de gunoi, a stiut ca provine din boxa de la subsolul blocului 87. Pe copertile unor caiete era scris numele fratelui lui Robert Ciobanu, pe care le vazuse la perchezitia efectuata de acesta la subsol.

In acest caz, apare in mod justificat intrebarea daca subcomisarul Opinca a avut cadavrul chiar in fata sa, fara a se uita insa in interiorul cutiei. Acesta sustine acum ca trupul fetei nu se afla la subsol in momentul efectuarii perchezitiei.

Pentru a elucida toate circumstantele in care a fost omorata Larisa Chelaru, procurorul a dispus prelevarea unor probe de fire de par ale asasinului, pentru a fi supuse testelor ADN si pentru a le compara mai apoi cu cele gasite in cutie.

Abia dupa analiza tuturor probelor trimise la laboratorul criminalistic se va putea desprinde o concluzie in ce priveste ipoteza lansata de Politie, aceea ca trupul micutei nu s-a aflat in cele 73 de zile de la disparitie in boxa de la subsol.

Astarastoae sustine varianta Politiei

Directorul IML Iasi, medicul Vasile Astarastoae, pledeaza in favoarea ipotezei lansate de Politie, si anume ca trupul a fost tinut o perioada in alta parte decat in boxa de la subsolul blocului 87 din Lunca Cetatuii.

"In cutia de carton si locul unde era asezat cadavrul este putin probabil sa se fi produs mumificarea. Corpul a fost inclinat. De aceea, lichidele s-au scurs numai intr-o parte, iar restul s-a mumificat.

Pentru mumificare, potrivit manualelor, trebuie sa se indeplineasca anumite conditii, aer foarte uscat, curenti de aer care sa indeparteze lichidele de pe corp si care sa duca la necolonizarea cadavrului de muste, precum si o temperatura de 18 grade", a explicat acesta.

In cazul in care legistii ajung la concluzia ca trupul fetitei nu s-a afla tot timpul in boxa, politistii si procurorii vor trebui sa afle unde a ascuns Robert Ciobanu cadavrul Larisei imediat dupa ce a omorat-o, nefiind exclusa varianta unui complice, avand in vedere ca acesta era suspect si pus sub urmarire saptamani intregi.