Aflat sub influenta alcoolului, Lica Ion (36 ani), preotul paroh din satul Calieni, comuna Nanesti, a omorit aseara o batrina cu masina, in comuna Vulturu. Potrivit Serviciului Politiei Rutiere, preotul se afla la volanul masinii sale, un VW Passat cu numere de Italia, si a acrosat-o pe Sinica Suraianu (65 ani), care se afla pe marginea soselei. In urma impactului, victima a decedat.

Slujitorul bisericesc si-a continuat drumul, fiind gasit de politisti intr-un bar. "Conducatorul auto, in timp ce se afla la volanul masinii sale, pe directia de mers Focsani - Maicanesti, a acrosat o batrina, dupa care a parasit locul accidentului, fiind depistat dupa jumatate de ora la un bar de pe raza comunei Vulturu.

Accidentul s-a produs pe fondul neatentiei in conducere si a consumului de alcool", a declarat inspectorul principal Catalin Stegarescu, seful Biroului de Siguranta Rutiera in Mediul Urban. Preotul Lica Ion a consumat alcool intr-un bar din Vulturu, dupa care a plecat cu un tinar la cineva acasa. "M-a luat de la bar si a zis sa mergem sa luam un baiat de acasa.

In curba asta avea 140 de kilometri la ora si bause mult inainte. Am vazut-o pe batrina si am strigat la el, dar a lovit-o si nu a vrut sa opreasca. In cele din urma a tras pe dreapta, eu am coborit sa vad ce a patit batrina, dar el s-a urcat la volan si a plecat din nou la bar. Cit am stat eu la masa, el a baut o bere, dar eu am venit tirziu.

Baietii de acolo mi-au povestit ca mai bause bere si inainte", ne-a declarat Tinel Lica Stoican, un tinar de 19 ani, care se afla in masina cu preotul in momentul accidentului.

"Pedeapsa dupa legea omeneasca si cea dumnezeiasca"

Preotul Lica Ion a refuzat sa se supuna testului cu alcooltestul, conditii in care politistii l-au condus la Spitalul Militar Focsani in vederea recoltarii de probe biologice, care sa stabileasca exact alcoolemia. La orele 21.00 i-a fost luata prima proba, iar cea de-a doua o ora mai tirziu. Rezultatele sint asteptate in zilele urmatoare.

Aflat in vadita stare de ebrietate, preotul Lica Ion a fost dus apoi la politie, unde a recunoscut ca a baut, dar nu si ca a omorit-o pe batrina. "Nu stiu de ce sint la politie! Eram cu un baiat in masina si ne-am dus sa-l luam pe altul. Bausem doua beri, dar nu am lovit pe nimeni. Masina mea are parbrizul spart pentru ca femeia a dat cu plasa in el. Nu stiu cum a murit.

Nu sint preot, sint liber profesionist, dar sint un om credincios. Daca am facut asta, regret si merit sa fiu pedepsit dupa legea omeneasca si dupa cea dumnezeiasca. Ne vom primi pedepsele, fiecare, la Judecata de Apoi", a povestit preotul Lica Ion, in timp ce se afla la spital.

Politistii spun ca sint probe indubitabile ca acesta este autorul accidentului, in conditiile in care pe portiera masinii au fost gasite urme, si chiar singe si bucati din creierul femeii. Preotul a sustinut ca nu a omorit pe nimeni si a declarat ca stie mai bine legea decit altii, pentru ca este student in anul V la Facultatea de Drept.

Potrivit informatiilor pe care le detinem, preotul a mai fost implicat intr-un accident in urma cu citiva ani, fapt neconfirmat inca de Politie.

La judecata bisericii

Protopopul Ion Ene ne-a declarat aseara ca preotul paroh Lica Ion va plati pentru faptele sale, daca se va dovedi ca a gresit. "Dupa ce legea statului isi va spune cuvintul, va urma si judecata forului bisericesc, care il va cerceta. Daca va fi condamnat de legile in vigoare, pe perioada pedepsei va fi suspendat din preotie. Dupa aceea, Consistoriul se va pronunta daca acesta este vinovat si canonic. Preotul Ion slujeste de zece ani la Calieni", ne-a spus protopopul Ion Ene, care nu are cunostinta de evenimente similare petrecute in ultimul timp in Vrancea, in care sa fie implicati preoti.

Politistii spun ca preotul paroh va fi cercetat pentru comiterea mai multor infractiuni. "Acesta se va alege cu dosar penal pentru ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si conducere cu o imbibatie alcoolica peste limita legala, in conditiile in care alcoolemia va fi peste 0,80", ne-a detaliat inspectorul principal Catalin Stegarescu.