Silviu Prigoana "sufera" de cultul personalitatii * Acesta tine cu tot dinadinsul sa isi lanseze intreaga familie pe internet * GAZETA a fost acolo unde Prigoana a facut primul milion de lei, adica in localitatea Gherla, judetul Cluj * Declaratiile lui Prigoana nu se potrivesc insa cu realitatea

Dupa ce multimilionari in euro precum Iulian Dascalu sau Stefan Vuza au ales sa-si justifice averea prin fraze puerile de genul "Din ultimii mei bani, am facut o mica afacere, apoi un an am muncit pe branci si a venit primul milion de euro", a venit randul lui Silviu Prigoana (omul media si persoana a carui firma ne face curat in oras), sa ne ofere reteta construirii unui imperiu. Cunoscut de majoritatea clujenilor prin afacerea "Rosal", Prigoana s-a nascut in localitatea clujeana Gherla. GAZETA s-a deplasat la locul unde Prigona a facut primul milion de lei, dorind sa afle de la parintii sai, prietenii si chiar dusmanii, care e reteta succesului.

Pitbulii lui Prigoana

Intrucat presa a inceput sa investigheze tot mai atent modul in care Prigoana a reusit sa devina miliardar, Regele gunoaielor a dezvaluit public modul in care a pornit prima afacere, in orasul sau natal, Gherla: "Eu am fost un amarat. Tatal meu a fost comunist al dracului, secretar de partid. Am avut de toate.

Mai mult, cumparam diverse obiecte si le vindeam sau inchiriam video. In Gherla am avut un restaurant si un bar de noapte, locatii pe care apoi le-am vandut" (citat din propria-i biografie, de pe propriul sau site de internet), a declarat nonsalant Silviu Prigoana.

Tatal omului de afaceri locuieste pe strada 1 Decembrie 1918, la numarul 35, apartament 22, intr-un biet apartament de bloc. In ciuda insistentelor noastre, Vasile Prigoana a refuzat sa vorbeasca. Singura tentativa de declaratie care am putut-o obtine a fost cea a unui vecin care a insistat sa-si pastreze anonimatul.

Vecinul, dupa ce s-a rastit si a gesticulat amenintator, poftindu-ne sa parasim incinta blocului, a scrasnit printre dinti: "Nu vrem sa vorbim cu presa, sunteti toti mincinosi, va rog sa lasati familia Prigoana in pace!".

De ce sufera familia Prigoana de secretomanie si de ce sunt implicati si vecinii in intreaga poveste, ramane un mister…

Saracu’ baiat bogat

Potrivit surselor GAZETEI, Silviu Prigoana nu a detinut niciodata un bar de noapte in Gherla. Mai mult, miliardarul a fost o perioada administrator al unui bar si al unui strand din parcul central din Gherla si nicidecum proprietar, asa cum sustine el.

Cat priveste mama sa naturala, de origine evreica, aceasta provenea din comuna Isic, judetul Cluj.

Directorul spitalului la care aceasta era angajata ca si asistenta, Silviu Petean, isi aminteste ca femeia cerea in permanenta ziua de sambata libera din cauza religiei adventiste, care ii impunea sa nu lucreze sambata si sa doneze zece la suta din profit "comunitatii".

Dupa ce mama lui Prigoana a plecat in Israel, familia Prigoana a trecut printr-o perioada financiara infloritoare, mama trimitandu-i din strainatate aparate electrocasnice si jucarii.

Cat priveste tineretea miliardarului Prigoana, el si-a petrecut-o lucrand ca mecanic la Fabrica de Bere Cluj, sectia Spirt Gherla, pana cand un utilaj i-a retezat o parte din picior si apoi a inceput sa primeasca ajutor de handicapat.

Dupa plecarea la Bucuresti, locuitorii Gherlei nu au stiut nimic despre Silviu, acesta aparand surprinzator peste cativa ani, bogat si faimos. Contactat telefonic, Valentin, fratele lui Prigoana, a fost la fel de misterios ca si Prigoana seniorul. "Nu am nimic de declarat in acest sens.

Nu inteleg de ce va intereseaza pe dumneavoastra cum era fratele meu in tinerete. Cand io sugeam tata de la mama, el a plecat din casa, asa ca nu stiu sa va spun mai multe".

Cultul personalitatii

Silviu Prigoana poate fi gasit mai peste tot pe internet, miliardarul avand propriul sau site, care se numeste, cum altfel decat veveveprigoanapunctro.

Pagina sa electronica cu o coloana muzicala inspirata din cea a filmului "Matrix", este impartita in sase sectiuni, site-ul lui Prigoana este unul deosebit de bogat din punct de vedere al informatiilor oferite.

Astfel, pe langa faptul ca sunt postate toate afacerile sale, putem afla si care ii sunt "sfatuitorii" sai de taina, adica echipa, sau chiar numele intregului arbore genealogic al bossului de la SC Rosal Grup.

Pana nu demult, la sectiunea autobiografie, pe site erau postate paragrafe de genul "Am ajutat economia nationala in cadrul Ministerului Apararii Nationale, cu specializarea mecanic conductor tancuri" sau "Revolutia m-a gasit in compania colegilor de servici la Fabrica de Bere Cluj, sectia Spirt Gherla, intr-o stare usor bahica, fiind ziua mea".

Intre timp, Prigoana s-a "prins" cat e de penibil si narcisist si a sters bibliografia. Dar nu s-a lasat invins atat de usor. Sectiunea autobiografie apare acum in varianta "Biografie romantata" si este in constructie, asteptand probabil urmatoarea stare bahica.

Cu neamu’ pe net

Cultul personalitatii si al gintei continua se ne uimeasca. Regele Media a cumparat si domeniile www.strabunicii.ro, www.parintii.ro, www.prigoanadaniel.ro, www.prigoanavalentin.ro si asa mai departe, pana la stranepoti.

Pe langa dorinta deosebit de ciudata a acestuia de a-si vedea toata familia pe internet, un alt lucru interesant este faptul ca la adresele respective nu se afla nimic.

Chiar daca afacerile sale sunt prospere, de ce o fi platind Prigoana lunar sute de euro pe domeniile gintei sale fara sa posteze nimic pe acestea ramane un mister.

Revenind la propriul site, veveveprigoanapunctro, dovedindu-si complexitatea ca fiinta umana, Prigoana a postat la sectiunea hobby-uri o multime de activitati apropiate de sufletul sau: "cutii muzicale, aparate foto, acvarii, bancnote si monede romanesti, ceasuri de buzunar sau pendule, patefoane, BMW, picturi".

Casatorit divortat, din nou casatorit si din nou divortat - toate acestea de patru ori in decurs de doi ani si cu / de aceeasi femeie, prezentatoare TV Adriana Bahmuteanu, Prigoana asteapta probabil inca femeia ideala care sa-i impartaseasca aceleasi hobby-uri, pe langa cel evident, al luxului.

Aladin si lampa TV

Silviu Prigoana se poate mandri cu o sumedie de afaceri extrem de profitabile si cu incasari de ordinul milioanelor de euro din afacerea Rosal Grup si din mass-media. Astfel, cotat ca avand o avere de aproximativ 7-9 milioane de dolari, Prigoana a ocupat locul 216 in topul celor mai bogati romani.

"Regele gunoaielor" se poate mandri cu noua posturi TV, zece posturi radio, cu afaceri in domeniul advertising-ului, in domeniul forestier, electronic sau afaceri cu proteze pentru persoanele cu handicap.

Mai mult, omul de afaceri a infiintat de curand un serviciu PayTV, cu 356 de programe, printre care opt programe erotice, transmisiuni "live" din Camera Deputatilor si peste zece programe arabe.

Lasand la o parte excentricitatea lui Prigoana prin asocierea politico-erotica a canalelor tv, foarte ciudat e faptul ca nici un gigant TV din Romania nu ofera puzderia de canale arabe precum proaspatul mastodont TV al lui Prigoana.

"Basescu a fost seful meu timp de cinci ani. Pai cum sa-i spui unuia cu care tu ai contract si tu trebuie sa-i faci curat in Bucuresti, nu sef? A fost seful meu timp de cinci ani pe teme de salubritate, nu de partid, sa nu le confundam. Pe teme de partid inca nu a reusit. N-am avut niciodata bar de noapte.

A fost un restaurant in incinta strandului. Cand la Bucuresti se impuscau inca, eu intrasem deja in competitia economiei de piata. N-am avut baruri de noapte nu ca nu mi-as fi dorit sa am, ci pentru ca se inchideau la zece seara. Niciodata Romania nu va fi condusa de o femeie.

Ganditi-va numai la societatile mele care sunt conduse de mine si nu de femei. Ele sunt bune executante, dar sunt timide, firave, pe cand bugetul se face prin manevre chirurgicale. Femeile sunt bune la reprodus specia umana, nu sa conduca tiruri!" - Silviu Prigoana.

Cat priveste cariera politica, Silviu Prigoana nu si-a manifestat inca vreo preferinta vizavi de intrarea intr-un partid. Tatal sau insa se pare ca are planuri mari: seniorul Prigoana vrea conducerea Partidului Conservator (PC), filiala Gherla.

Contactat telefonic deputatul Petru Calian, membru PC, a declarat "Momentan, filiala PC din Gherla se afla in reorganizare si nu stiu sa va spun mai multe, dar nu cred ca se pune problema ca Vasile Prigoana sa fie noul lider.

Dansul nu s-a lasat de politica? Ce pot sa va spun insa sigur este ca in data de 30 martie vom avea deschiderea filialei". Cu alte cuvinte, suspans…

Prigoana a recunoscut ca inainte de Revolutie se ocupa cu inchirierea de videorecordere si de televizoare color, pe care le primea de la mama sa. Curios este faptul cum de nu a fost Prigoana in atentia baietilor cu ochi albastri. Gazeta are insa explicatia.

Potrivit unor surse, se pare ca Prigoana a avut dosar informativ la Securitate. Dosarul insa a fost ingropat in 1987, cand Prigoana a fost cooptat in cadrul DIE, actualul SIE.

Acum, va mai amintiti ce a spus GAZETA? Ca si Vuza sau Dascalu sunt banuiti de colaborare cu serviciile secrete? Si, de asemenea, ca nimeni nu a putut dovedi acest lucru? Ei bine, toate acestea, intrucat, potrivit legii, dosarele persoanelor care inca activeaza in cadrul unor structuri ale serviciilor secrete nu pot fi facute publice!

Miliardarul Silviu Prigoana a fost prezent de curand la o emisiune radio a unui post clujean. Se stie, la radio, spre deosebire de TV, oamenii sunt mult mai "slobozi" de gura, intrucat nu se afla sub imperiul emotiilor date de camerele de luat vederi.

Si cum Silviu Prigoana este si el un biet muritor, emisiunea radio a fost o colectie rara de perle. Iata o trecere in revista a lor.

Prigoana soc!

"M-am mutat din Cluj in Bucuresti cu doi copii in portbagaj!"

Doua milioane de dusmani

"Moderator: Aveti dusmani? / Prigoana: Da! Pe toti bucurestenii. Pai ei zic, a venit unguru asta de la Cluj sa ne care gunoiu si ne mai si da salarii. Si mai e si handicapat pe deasupra".

"Rar se intalnesc doua genii intr-un studio. Suntem geniali. Ce facem noi doi nu pot face altii." Dupa aceste amabilitati si giugiuleli urmeaza incalzirea. "Moderator: Asigurati o parte din salubrizarea si curatenia Clujului. Plangeri de la primarie ati avut? / Prigoana: Nu! Deloc.

Cetatenii clujeni sunt foarte multumiti. Singurul barometru al activitatii este ce spune cetatenaul, nu ce zice primaria. N-are importanta ca primaria ma plateste". Apoi Prigoana iese la atac radiofonic cu artileria grea: "Moderator: Sunteti un personaj vanat? / Prigoana: De femei da!".

Si, in finalul calupului, un acces de sinceritate: "Acuma la cultura cu mine v-ati pacalit. Ultima carte pe care am citit-o a fost cartea de telefon".

Media de varsta: 150 de ani

Sa faci sport e o prostie. Noi nu avem softurile scrise sa facem sport. Sportul de performanta se face cu un cronometru. Noi cand am fost din Gradina Eden-ului plantati pe planeta asta, nu discut de geneza, nu am fost lasati ca alergatori sau fotbalisti.

Tot ce inseamna cronometru, lupta cu cronometrul, inseamna inima marita, suprasolicitare, steroizi de care are antrenorul grija. Si pe urma te miri de ce moare sportivul. Genetic am fost creati sa traim frumos. Media de viata de pe planeta e 150 de ani, teoretic.

Noi am reusit prin noxele pe care le introducem in organism sa ajungem la 70".

Cancer, soft genetic si vaca nebuna

Prigoana este un mare specialist in ale cancerului si nutritionismului. Timp de zece minute discutia trece in domeniul hilarului. "Tot ce bagam in gura declanseaza cancer daca nu este verificat. Toate E-urile si toate produsele preambalate… Trebuie sa ne intoarcem la Neanderthal daca nu vrem sa murim. Boala secolului este alimentatia.

Am fost implicat intr-un proiect de studiu la cancer, studiu care a costat 500 de mii de euro si a durat 10 ani, asa ca stiu ce vorbesc… Programul laptele si cornul al guvernului e o prostie, cornul, fiind produs de panificatie, contine foarte mult amidon, iar iaurtul si salatele vor prinde bine la fetite mai incolo, pentru ca duce la osteoporoza.

Guvernul Romaniei avea la dispozitie un fond. Trebuia sa discute cu nutritionisti ce sa le dea la copii. Trebuia sa le dea fructe. Si, atentie, genetic, softul pentru romani nu e pe banane si portocale. E pe mere, pere, prune, caise, piersici si struguri.

Noi avem un soft genetic scris traditional care se transmite din generatie in generatie. Englezii au facut un studiu. Vaca lor a innebunit pentru ca i-au dat altceva de mancare decat iarba. In momentul cand i-a dat carne de mancare la vaca, a innebunit.

Vaca a innebunit pentru ca nu a mai pascut ci i s-au dat tot felul de steroizi, anabolizanti si faina de carne si oase. Asta a mancat vaca din Anglia de a innebunit. Ati inteles?". NU!

Politica internationala

Ora exacta si legislatia mondiala se da din laboratorul CIA. Sa nu incerce cineva sa ma lamureasca pe mine ca turnurile alea au cazut asa… ca doi s-au dus cu furculitele in avioane si au daramat turnurile. Peste 48 de ani vom afla ca Bush stia.

Sacrificiul cu turnurile l-a pus pe american sa bage adanc mana in buzunar si dupa doua sptamani s-a votat proiectul Scut de aparare al SUA, care in 5 ani nu a trecut si a trecut in 2 saptamani. Asta a fost pretul platit. In afara de CIA, pe planeta nu exista nimic.

Daca CIA vrea sa intram in UE, intram, daca nu, nu! Asta e parerea mea personala".

Lumea deformata

"Cerificatul de handicapat de Cluj nu mi-a fost recunoscut la Bucuresti. O alta greseala a legislatiei era ca fiecare handicapat trebuie sa se prezinte anual la comisie. Daca vreo comisie de pe planta are impresia ca la unu la care lipseste mana sau picioru’ o sa-i creasca mana sau picioru’ e un tampit.

Noi am reusit sa introducem in legislatie, ca de la 1 ianuarie anul acesta pentru gradele de handicap cu membre lipsa handicapul e permanent, adica nu trebuie sa se prezinte anual la comisie. Pentru ca e foarte greu sa te duci anual la comisie.

Sa te prezinti la comisie, sa stai la ditamai codoi, sa te duci in fata la niste domni care dau din cap si habar nu au de ce stau acolo de fapt. Comisiile sunt formate din asistent social, psiholog, pedist, penelist, pedeserist, adica, dom’le, s-a ajuns la o cretinitate. Nu e o comisie medicala care sa constate.

Sunt niste insi plantati acolo. Traim intr-o lume deformata.

Basescu 1%

"Handicapatul, dupa ce si-a scos dosarul, e pus pe o lista de prioritati si asteapta doi ani sa primeasca proteza. Adica parlamentarul primeste masina instant cu secretara in dotare si telefon, platite de comunitatea locala si centrala. In timp ce handicapatul e pus pe o lista de asteptare.

Parlamentarul poate sa mearga cu metroul la birou. Eu n-am nimic cu parlamentarii, nici cu guvernul, dar nu-mi place de ei. Nu toti, numai 99% sunt aia cu probleme. Dar cu 1% nu faci nimic /Moderator: Cu cine ati votat? / Prigoana: Cu Basescu!/ Moderator: Va pare rau? / Prigoana: Nu! /

Moderator: Pai ce, Basescu face parte din acel 1%? / Prigoana: Cred ca da! Basescu e un caz special. El mi-a fost sef 5 ani. Am lucrat personal cu el.

Dane, Dane!

"Vine Dan Diaconescu sa-mi spuna direct voi imbogatitii… pai el vorbeste care are doua posturi TV si 10 masini de lux in fata portii?! El si-a facut trei vile in Bucuresti, la care am carat eu gunoiul de acolo, ca am firma de salubritate acolo, sa-mi spuna ca nu sunt casele lui.

Adica el face acte de binefacere, da acolo telefoane… O fi avand si el matusi, da’ sa nu-mi spuna din astea. Si sa apara ca aparatorul natiunii. Pai ala-i un imbogatit dupa revolutie, la care i-a pus Dumnezeu mana in cap ca si-a luat doua licente TV.

Valorile familiale

"Ma pot plange la soacra, care cred ca ma asculta cu atentie pana la capat, ca, daca nu, ii tai subventia, ma asculta mama si sefu’ de scara care zice ca mai ai dreptate da’ cu ce sa te ajut.

Moderator: La urmatoarea emisiune sa o chemam si pe soacra! / Prigoana: Linistit ca si ea are certificat de handicapat. Pai cum de ce? Daca si-o luat asa un ginere ca mine inseamna ca are probleme cu capu’. Cand te casatoresti iti asumi riscul sa te carpesti cu o soacra. Asa ca mai bine iti iei una de la casa copilului. Iti iei una orfana si muta si ai scapat de toate problemele de pe planeta.

O femeie iti pastreaza linistea in casa cat timp numara bani. In momentul cand termina, are ceva de spus".

Vidiourile si secu’

"Io nu-s un imbogatit. Io am avut si in epoca de aur o mie de lei pe zi si si acum cam acelasi raport il am. Mia de lei se concretiza in cele trei video recordere pe care le aveam si le inchiriam cu 200 de lei pe seara si un teve color cu 300 pe seara. Securitatea nu se implica.

Pai ce treaba sa aiba cu mine? Ei se ocupau de unguri si de fortele reactionare. Pai stiau. Ca le inchiriam si lor. Nu era nici o ilegalitate. Nu era o lege scrisa ca nu ai voie sa inchiriezi. Si era si greu de demonstrat ca cineva imi dadea bani. Apoi am deschis la Gherla un bar de noapte.

Aveam autorizatia de mic comert numarul 45 pe judetul Cluj. A decedat sotia, am plecat la Bucuresti. M-am dus la Bucuresti fara nici un ban in teschelea si am inceput o alta activitate".