Presedintele PD Braila, deputatul Horia Vasioiu a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca principalul patid de opoziti face o politica obstructionista in Parlament.

In opinia democratului brailean, aceasta politica este dictata de la centru care se afla in degringolada dupa ce PSD a ratat la alegerile din 2004 formarea unei noi majoritati guvernamentale iar actele de coruptie de la varf au ajuns in atentia procurorilor si a opiniei publice.

"Noile reglementari in ceea ce priveste declararea averilor de catre demnitari care au fost sustinute de catre PD cu perseverenta chiar si in fata unor parteneri din coalitie, isi arata roadele si dezvaluie tuturor romanilor ce au insemnat guvernarile PSD.

Un jaf generalizat si o coruptie metastazata in toate structurile statului. Primul om din PSD incearca sa-si justifice o parte din imensa avere pe care, ca social-democrat a reusit sa o acumuleze. Chiar eu, in data de 7 februarie de la tribuna Camerei Deputatilor i-am cerut lui Adrian Nastase sa se retraga de la conducerea acesteia.

Nu este posibil sa mai ramai al treilea om in stat cand rad si curcile de fastaceala ce te cuprinde cand incerci sa dai o aparenta de onorabilitate la milioanele de dolari, cand te folosesti de functia ta pentru a bloca, nestatutar, o perchezitie la domiciliu, cand socialistii europeni se disociaza de imaginea ta, cand apar carciumi cu numele

"matusa Tamara". Din pacate PSD este incapabil sa se reformeze natural in actuala formula de conducere. Fiecare stie ceva compromitator despre fiecare astfel incat interesele cer sa se tina oala acoperita cat mai bine".

Horia Vasioiu considera ca PSD este impotriva reformarii clasei politice, a schimbarii regulamentelor camerelor, a reformei in sanatate si justitie. "Au fost la guvernare cu majoritati mai confortabile decat avem noi acum dar nu au vrut sa faca ceva, nu au reformat nimic.

S-au bazat pe Banca Nationala si initiativa privata in interior si conjunctura internationala favorabila in exterior, scopul nedeclarat fiind acumularea de averi uriase pe spatele statului.

De aceea ei sunt impotriva a tot ceea ce vrem noi sa punem in miscare...Se trece peste interesul national pentru a discredita coalitia, Alianta PNL-PD in special, pentru ca PSD spera la o noua guvernare.

Dispusi sa cedeze din masa sa electorala cand ajunge la limita nucleului electoral dur, sub care nu mai poate scadea, PSD saboteaza constant interesele poporului deoarece stie ca numai astfel voturile pierdute se vor regasi la partide gen PRM, PNG sau PC cu care spera sa poata forma o majoritate in care sa fie vioara intai.

Ultimul sondaj de opinie situeaza Alianta cu 46% din intentia de vot ceea ce inseamna ca 54% din populatia cu drept de vot ori este fidela altor doctrine si voteaza constant cu alte partide ori este nemultumita de prestatia noastra d epana acum sau sunt nemultumiti.

Ii rog pe cei din ultimele doua categorii sa faca un exercitiu imaginativ si sa vada ce dezastru ar fi pentru Romania o guvernare PRM-PNG-PSD-PC sustinuta tacit din opozitie de UDMR".

Ada MIHALIAN