Un agent de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Timisoara a sesizat Politia ca trei bodyguarzi de la clubul de noapte "Discoland" l-au batut atat de violent incat a avut nevoie de 12 zile de ingrijiri medicale.

Incidentul a avut loc urma cu doua saptamani, in noaptea de 15-16 aprilie, cu ocazia unui show sustinut de o trupa de striptease din Bucuresti, cand politistul, impreuna cu alti doi colegi, s-a aflat printre tinerii amatori de senzatii ludice.

Agentul Bogdan Ciubotaru a declarat, in reclamatia depusa la Politie, ca la un moment dat a fost insfacat de trei bodyguarzi si dat afara din local, nu inainte de a i se fi aplicat cateva lovituri in zona capului. Martorii incidentului sustin ca scandalul s-ar fi declansat dupa ce politistul, aflat intr-o evidenta stare de ebrietate, ar fi luat o sticla cu bere si le-ar fi stropit pe dansatoare.

Acest aspect a fost confirmat, confidential, si de comisarul-sef Viorel Renu, de la Politia Municipiului Timisoara, ofiterul insarcinat cu anchetarea cazului.

"Ne-au cerut 5.000 de euro pentru impacare"

Unul dintre bodyguarzii implicati in scandal, Lucian Boncu, fost component al echipei nationale de lupte libere, sustine ca agentul de politie s-a imbatat si a facut scandal, motiv pentru care a fost nevoit sa-l evacueze cu forta. "Cei trei politisti au intrat pe baza de legitimatie, s-au asezat la o masa si au consumat whisky. Au cerut si cateva randuri de bere.

In timpul unui numar de striptease, unul dintre ei a luat o sticla de bere, a agitat-o si a stropit-o pe fata de la bara. In acel moment, l-am luat si am incercat sa-l scoatem afara. A inceput sa tipe, ca nu stim cu cine ne punem, ca este politist la Crima Organizata, si ca am facut o mare greseala.

Imediat dupa incident am fost sunati de cativa politisti de la Crima Organizata, veniti rapid in local, care ne-au spus sa ne predam ca daca trebuie blocheaza tot orasul si tot ne prind. Noi am fugit, nu voiam sa ne bage in ghips. De atunci, am fost sunati de mai multe ori pentru a ni se cere 5.000 de euro ca sa ne impacam.

Nu am dat nici un leu, chiar daca ne-au amenintat ca nu o sa mai lucram in orasul asta, si am hotarat sa mergem in instanta", a declarat fostul luptator.

Versiunea sa a fost impartasita si de avocatul Arcadie Anastasescu, luat ca aparator in dosar, a carui opinie este ca baietii si-au indeplinit doar atributiile de serviciu.

Seful BCCO, Stefan Negrila, a declarat, la randul sau, ca cei trei politisti erau in timpul lor liber. "Baietii se aflau in timpul liber. Cred ca bodyguarzii nu stiau ca sunt politisti, altfel nu s-ar fi comportat violent cu unul dintre ei. Este vorba despre un litigiu intre doua persoane civile si asteptam verdictul instantei.

Nu stiu nimic despre eventuale sume de bani pretinse de politisti pentru impacare", a spus Negrila.