Materialul publicat saptamana trecuta referitor la MISA a starnit aprige dispute. Pe de-o parte, unii au fost de-a dreptul socati de cele prezentate. Altii au considerat o blasfemie, un atentat la intregul fenomen yoga - paranormal ceea ce a fost prezentat.

MISA, prin purtatorul de cuvant Crina Calek, a transmis BZA, intr-o romana aproximativa, un drept la replica in care sustine ca detine adevarul absolut, stiind absolut tot ceea ce face reporterul nostru care “vorbeste in necunostinta de cauza, dat fiind ca nu a fost prezent la evenimentele organizate de MISA (...), vorbeste, astfel, despre un eveniment la care nu a luat parte.”

BZA va prezinta o serie de marturii ale unor clujeni practicanti de yoga care au facut sau fac parte din MISA. Pentru a nu fi acuzat de partinire, BZA a stat de vorba atat cu partizani MISA, cat si cu “voci contra”. Asta in ciuda faptului ca partizanii MISA au fost extrem de greu de convins sa vorbeasca. Pentru ei nu are rost sa impartaseasca tainele MISA unor profani.

Georgiana este masteranda. In studentie a fost mereu bursiera. In liceu a participat la numeroase olimpiade scolare. “Am avut un prieten, care m-a convins sa practic yoga. Lucrurile pareau, din afara, interesante. O cale de autocunoastere, de control. Apoi am fost convinsa sa particip la o serie de sedinte de meditatii MISA. Meditatii e un fel de a spune.

Erau orgii sexuale, in numele yoga& sex in grup, schimb de parteneri, transe, urino terapie, bai de urina, partide interminabile de sex. Erau niste gretosi. Nu am reusit niciodata sa inteleg “de ce”, sa inteleg logica tuturor acelor acte. Erau mai rai ca animalele. Apropos, mi-ar fi fost frica sa imi duc si cainele la acele intalniri, ce sa mai vorbesc de mine.

Nu cred ca ar fi rezistat sa vada asa ceva. De atunci urasc persoana care mi-a adus yoga si MISA in viata, lucruri cu care am rupt orice contact. Acum sunt un om normal. Nu spun ca ceilalti sunt neaparat anormali, dar, pentru mine, ei sunt cel putin ciudati”.

“Am inceput sa practic yoga de acum patru ani. Un timp lucrurile au mers excelent. Apoi, am inceput sa realizez ca m-am indepartat de restul lumii si ca nu mai pot comunica cu ceilalti. Puteam sa vorbesc doar cu alti yoghini. In rest imi creasem o lume proprie, o carapace din care nu puteam iesi. Nici vorba de deschidere spre Univers. Poate am gresit eu.

Lucrurile s-au acutizat dupa ce intrasem in MISA. Parerea mea personala este ca acolo se realizeaza un program de indobitocire. Am discutat cu fete care habar nu aveau ce faceau cand intrau in transa. Pur si simplu nu isi mai aduceau aminte de nimic. Oricum, am decis sa parasesc cand am realizat ca MISA si practica Yoga sunt doua chestiuni total diferite.

Yoga este autocunoastere, iar MISA inseamna indobitocire si manipulare. Pentru mine! Poate gresesc”, povesteste K.T. un tanar clujean.

“M-am inscris in MISA mai mult manat de curiozitate. Am participat la o serie de tabere si am inceput sa deslusesc tainele yoga. De fapt ceea ce se petrece acolo seamana putin cu ceea ce am citit eu despre yoga.

Oricum am rupt-o total cu MISA si cu yoga dupa ce am cunoscut-o pe Madalina, o tanara membra MISA. Era o fata extrem de frumoasa. Am fost cu ea la o serie de tabere, neorganizate oficial sub auspiciile MISA. Ceea ce se petrecea acolo depaseste orice imaginatie, iar filmele pentru adulti sunt mici copii pe langa cele intamplate in taberele respective. Si, culmea, uneori se mai si filmeaza.

Dar ca sa revenim, Madalina practica sexul tipic MISA, adica orgasmul cervico-uterin. Iar partenerul trebuie sa atinga orgasmul cosmic. Pentru ei nu exista orgasmul ca ejaculare. Energia se pierde in acest caz. De aceea ejacularea trebuie evitata. Energia trebuie sa urce in corp pana la anumite nivele si atunci se obtine un orgasm permanent, ce dureaza zile in sir.

Nu stiu pentru ca eu nu am ajuns pana acolo. Prima oara cu Madalina am avut orgasm traditional. Bineinteles ea s-a suparat teribil pe mine. Atunci am realizat ca MISA si yoga nu sunt pentru mine”, spune zambind L. F., un student clujean.

Andrada are 23 de ani si este adepta MISA. Lucreaza la o terasa clujeana, fiind chelnerita. “Cred in ceea ce fac, in MISA. Fiecare padure isi are uscaciunile ei, dar, per ansamblu, sunt extrem de multumita de colegii mei din MISA. Yoga m-a ajutat sa ma dezvolt, sa ma descopar, sa ma simt bine, sa fiu in armonie cu Universul, sa-l inteleg!”.

Apoi, discutia ajunge, fara a fi deloc incolo condusa, spre Tantra si sex. “Barbatul trebuie sa-si suprime total tendinta sau dorinta de a ejacula, traind frenetic pasiunea si placerea amoroasa, nelasandu-se controlat de aceasta niciodata.

Ejacularea este epuizanta si nu constituie in nici un caz extazul amoros suprem al barbatului, fiind asimilata cu o enorma pierdere de potential sexual, de energie subtila si de fluide vitale care, mai devreme sau mai tarziu, conduce la vlaguire si tristete. Se pune un accent deosebit pe importanta orgasmului feminin multiplu, amplu, controlat, de tip cervico-uterin”.

“Ei” sunt un cuplu clujean, practicanti de yoga si membri MISA. Se lasa cu greu abordati de BZA . Pentru ei suntem niste profani. Totusi, accepta un mic dialog. “Si eu si sotul meu suntem vegetarieni. Suntem niste oameni absolut normali. Practicam yoga de 5 ani si ne este mila de cei care nu practica si de cei care nu cred in MISA.

Ar fi extrem de multe de spus, extrem de multe de povestit. Va dau doar un exemplu. In Tantra Yoga, ejacularea nu reprezinta un orgasm sau o stare care poate deveni o trambulina pentru evolutia spirituala, ci o descarcare energetica ireversibila penibila. Ea ne permite cel mult sa dormim bine.

Asadar, in cel mai bun caz, ejacularea este un calmant, care lasa totusi femeia frustrata, iar barbatul epuizat. Intr-un act sexual cu descarcare asistam la o suita de incarcari si descarcari. Dupa citeva ore sau citeva zile, in functie de virsta, mai ales in cazul barbatului, energia urca din nou, nevoia sexuala se manifesta iar, si el simte din nou impulsul sau dorinta sexuala.

De fapt, barbatul are nevoie de un pic de repaus pentru "a-si reface fortele”, iar femeia, in cele mai multe cazuri, de o cearta sanatoasa, pentru a-si degaja frustrarea si a lasa loc sperantei ca, de aceasta data, va fi satisfacuta. Or, noi tocmai acest lucru il evitam. Pentru noi, sexul este o a patra dimensiune”.

La incheierea discutiei am avut aceeasi senzatie pe care am avut-o prima si ultima oara cand am stat sa ascult “predica” celor ce impart Turnul de Veghere.

Imaginile prezentate in aceasta pagina sunt extrase din filmele pornografice realizate in timpul manifestarilor MISA. Politia a intrat in posesia unor astfel de casete in urma raziilor organizate la diferite sedii ale organizatiei lui Bivolaru si la domiciliile unor sefi ai MISA.

Intre acestea este de notorietate filmul “To pee for extasy”, in traducere, “A urina pentru extaz”, pelicula de “exceptie” avandu-le in rolurile principale pe Cristina Petrea, Catrinel Stoenescu, Gina Simion, Aida Calin si Ana Dordor.

Filmul, candidat la Premiul Oscar, a fost regizat de formidabila cineasta Carmen Enache, membra MISA si patroana firmei de productie “Lotus Art Production”. Imaginile au fost filmate la Baile Herculane, iar pe generic regizoarea apare sub pseudonimul Bella Maestrina.

O alta pelicula de gen, care face ravagii printre adeptii lui Bivolaru, este “Magic Passage” si il are ca protagonist pe Mihai Stoian, seful Natha Yoga Center din Danemarca si recentul amfitrion al analistului politic Gabriel Andreescu. De altfel, Mihai Stoian poate fi contemplat “in actiune” in una din aceste imagini.