"Dezastru", "haos", "dezordine", "confuzie", "blocaj", "viespar", "dezinteres", "capuseala" - acestea sunt cuvintele cu care consilierii locali ai PSD din Timisoara au tratat cei zece ani de mandat ai primarului municipiului, Gheorghe Ciuhandu (PPCD), si a echipei acestuia.

La nici o saptamana de cand a preluat functia interimara de presedinte al organizatiei municipale a social-democratilor, fostul prefect Ion Raducanu a pus "biciul" pe alesii locali ai partidului, care au lucrat la unison sa scoata la iveala toate bulinele negre din jumatatea ultimului mandat a edilului crestin-democrat.

Consilierii PSD Sorin Grindeanu, Horea Bacanu si Radu Toanca au analizat ce s-a promis in campania electorala pentru alegerile locale, ce s-a realizat, ce se sustine ca s-a realizat si ce se vede din tabara Opozitiei.

Astfel, s-a ajuns la concluzia ca Ciuhandu merita patru cartonase rosii, social-democratii aflandu-se in asteptarea celui de-al cincilea, care ar insemna "eliminarea de pe gazon a echipei actualului primar".

PSD adopta pozitia de arbitru sau de salvator al orasului din "ghearele" presedintelui PPCD si pune pe masa cate un cartonas pentru proasta administrare a banilor publici, altul pentru ineficienta aparatului Primariei, al treilea pentru gestionarea oculta a regiilor, iar pe ultimul loc se situeaza blocajul politic daunator orasului.

"Resursele bugetare, cele mai mari de pana acum, sunt risipite cu inconstienta in proiecte necorelate si care dau permanente batai de cap timisorenilor", a afirmat unul dintre alesii PSD.

De asemenea, consilierii social-democrati acuza, pe rand, triplarea posturilor de functionari publici, "bisericutele" dintre angajatii Primariei, o parte dintre ei membri de partid, altii "obraznici", gaurile pe care le provoaca la bugetele locale regiile "Colterm" si Regia de Transport Public (RAT), dezvoltarea urbanistica haotica, numirea pe posturi pe criterii politice si nu pe competenta, pierderea cladirilor spitalelor in procese, drumurile dese ale lui Ciuhandu la Bucuresti, la PPE si la Bruxelles. Pentru toate, reprezentantii PSD sustin ca au solutii, dar ca nu ii baga nimeni in seama.

Raducanu pune capat tirului de acuzatii afirmand ca va cere trei tipuri de situatii de la municipalitate, pe baza Legii accesului la informatii publice: cat au lipsit de la munca primarul si cei doi viceprimari, situatia lucrarilor pe infrastructura si gradul de indatorare si nivelul pierderilor Colterm" si RAT.

"Dupa aceea, PSD va face o cerere de cercetare penala a modului in care cei care conduc orasul au cheltuit banii publici", a adaugat liderul PSD Timisoara.

Acest gen de atacuri nu este nou pentru seful administratiei locale. Ciuhandu a declarat in repetate randuri ca mandatul sau trebuie judecat doar de cei care l-au ales, restul vorbelor reprezentand doar un inceput prea timpuriu al campaniei electorale.

Sejur pe banii PSD pentru timisorenii dezamagiti

Dorinta de a pune mana pe capitalul politic al primarului este atat de mare incat PSD Timis a lansat o invitatie tuturor cetatenilor care au uitate prin sertare cereri, petitii si reclamatii trimise pe adresa Primariei.

Incepand de luni si pana in 25 iulie, cei care vor aduce la sediul partidulu astfel de acte vechi de pana la un deceniu (cat este mandatul lui Gheorghe Ciuhandu) vor intra in competitia pentru un sejur pentru doua persoane la Mamaia, platit de PSD. Castigatori sunt cei care detin cea mai veche cerere care nu a primit raspuns.

"In urma intalnirilor din cartiere, dar si ca urmare a unor semnale venite din partea simpatizantilor nostri, am ajuns la concluzia ca echipa Ciuhandu manifesta un dispret total fata de cetateanul obisnuit.

Functionarimea de partid in Primarie a capusat activitatea institutiei, iar edilii nu sunt capabili sa intervina, fiind prizonierii propriului sistem", a declarat presedintele organizatiei judetene a PSD, senatorul Ilie Sarbu.