Au ramas mai putin de doua luni pana la festivalul Sighisoara Medievala, editia a 14-a. Pentru a veni in sprijinul sighisorenilor care dispun de spatii de cazare ce pot fi inchiriate turistilor pe perioada manifestarii (28-30 iulie) Primaria a infiintat un dispecerat de cazare.

La numarul de telefon 779779 sau la sediul Primariei, camera 13 (persoana de contact Dana Zalog) sighisorenii pot comunica de pe acum numarul camerelor disponibile, adresa si datele de contact. Acest serviciu este gratuit.

Biroul de Relatii cu publicul a anuntat ca in perioada festivalului dispeceratul de cazare va functiona la sediul Biroului de Informare Turistica din piata Octavian Goga si, la fel ca anul trecut, ar mai putea fi instalat un cort in gara unde turistii sa afle informatii proaspete despre posibilitatile de cazare.

Urmatoarea conferinta de presa a organizatorilor Festivalului Sighisoara Medievala va avea loc pe la inceputul lunii iulie.

Ieri, a avut loc selectia de oferte pentru desemnarea firmei care se va ocupa de sonorizare, scena, lumini, insa nu a fost desemnat nici un castigator. "Am avut doua oferte. Unii nu au avut toate documentele necesare, ceilalti au fost prea scumpi. Vom repeta procedura in termen de cinci zile", a precizat purtatorul de cuvant al Primariei, Mihaela Turk.

Sponsorizarile vin destul de greu, insa edilii spun ca sponsorii se aduna de regula pe ultima suta de metri.

Ofertele de sponsorizare confirmate pana in momentul de fata acopera aproximativ 20 la suta din bugetul estimat al festivalului (de 3 miliarde ROL), exceptand banii preconizati a se incasa din bilete si inchierieri de terenuri (comercintii au inceput sa vina cu cereri pentru inchierieri, iar Primaria a tiparit pentru acest an, in premiera si un formular tip).

Cat despre partea artistica, Ducu Bertzi a promis ca in cursul serii de azi va trimite Primariei lista folkistilor ce vor concerta la festival. Se stie deocamdata ca Nicu Alifantis si trupa Zan pregatesc un concert anivesar supriza: in 2006 se implinesc 10 ani de la infiintarea formatiei, iar lansarea acesteia a avut loc tot la Sighisoara in urma cu un deceniu.