Pe principiul "PD are nevoie de valori", campania de racolare a organizatiei timisene scoate la iveala noi adeziuni-surpriza. Ultimii pe lista celor cu carnet de partid sunt gimnasti din lotul olimpic national, care s-au inscris sau se vor inscrie in partid la chemarea antrenorului lor, Ioan Boici. Acesta a ajuns in randul democratilor prin absorbirea Partidului National Crestin Democrat.

Numele cel mai cunoscut din randul sportivilor este Dan Potra, care a semnat deja adeziunea, la fel ca si Marius Toba, Dan Burinca, Adrian Catanoiu si Dorin Petcu. Boici a spus ca vor urma Andreea Raducanu si Andreea Ulmeanu, procesul de "ademenire" fiind sustinut si de Simona Amanar Tabara, nora deputatului PD de Timis, Valeriu Tabara.

Timisoreanul Dan Potra a devenit, in 2002, la Camionatele Europene din Grecia, primul gimnast roman medaliat cu aur la individual compus si a reprezentat tara noastra la numeroase competitii internationale de gimnastica.

Ioan Boici a fost considerat unul dintre cei mai buni antrenori romani de gimnastica din toate timpurile. Cele mai mari satisfactii i le-a adus Potra.

Este vorba despre Amanar, Raducanu, Ulmeanu si Petcu. Acesta din urma a avut si probleme cu federatia de gimnastica, fiind suspendat pentru un an si jumatate, in 1998, pe motive de indisciplina, el fiind acuzat ca ar fi mers beat la antrenamente.

Cu asemenea achizitii, filiala Timis a PD isi poate organiza chiar un nou departament, cel sportiv, mai ales ca membrilor noi si celor vechi li s-au dat sarcini in formatiuni restranse, cum ar fi "militanti si gestiunea carierei" sau "politica economica si a mediului de afaceri".

Pentru un viitor "departament sportiv" s-au facut deja planuri pentru toamna, cand liderii democrati vor sa organizeze un spectacol cu demonstratii ale gimnastilor cu carnet de partid.

Pe de alta parte, in activitati sportive se implica si departamentul economic al PD, tot pentru toamna fiind in plan desfasurarea mai multor concursuri sub genericul "Cupa Timisoara".