Primarii a patru comune din judetul Alba au aflat ca s-au bucurat prea repede ca vor fi beneficiarii unor fonduri SAPARD pentru dezvoltarea infrastructurii, mai exact pentru extinderea retelelor de apa potabila.

Odata cu ei, presedintele Consiliului judetean Alba, Ion Dumitrel, a aflat si el ca institutia pe care o conduce a pierdut timp si bani ajutandu-i pe primari sa intocmeasca studiile tehnice si proiectele necesare.

Lucrurile s-au desfasurat in felul urmator: Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (fostul Birou SAPARD) a anuntat mai multe primarii printre care si Albac, Sasciori, Blandiana si Cergau Mare ca au trecut de faza de preselectie a proiectelor depuse pe Masura 2.1, dezvoltarea infrastructurii rurale.

Primarii bucurosi au solicitat sprijinul CJ Alba pentru intocmirea documentatiilor pentru fazele urmatoare si l-au primit, pentru ca ieri sa li se naruiasca sperantele. Au fost anuntati ca de fapt proiectele lor nu au fost selectate si dintr-o eroare au fost trecuti pe lista castigatorilor, asa ca tot efortul si banii cheltuiti ulterior s-au dus pe Apa Sambetei.

Nemultumit, presedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a reiterat ideea unei analize a activitatii reprezentantilor ministerelor si agentiilor guvernamentale in teritoriu.

"Multi dintre reprezentantii guvernului in teritoriu sunt incapabili", a declarat el, tintind atat spre directoarea CRPDRP, Ioana Garlea, dar si spre altii.

Printre acestia "altii" se numara spre exemplu sefii Garzii de Mediu si Agentiei pentru Protectia Mediului Alba care sunt foarte corecti doar cu micii poluatori, dar si seful Inspectoratului Teritorial de Munca Alba, care, aidoma celorlalti doi, vede doar anumite incalcari ale legii inchizand ochii la situatii ca "cea de la intrarea in municipiul Alba Iulia dinspre Teius unde, stie toata lumea, exista o intreprindere de portelan al carui flux tehnologic intersecteaza o sosea europeana!"