Liderii filialei clujene a Partidului Conservator i-au cerut premierului Calin Popescu-Tariceanu sa il demita pe secretarul de stat in Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Aurel Netin. In locul sau ar urma sa fie numit consilierul judetean Ovidiu Calin.

Netin a condus, pana la inceputul acestui an, filiala clujeana a Partidului Conservator. In luna ianuarie, el i-a cedat sefia filialei deputatului Petru Calian, care a venit de la PRM in fruntea unui grup politic ce include cinci consilieri judeteni si doi consilieri locali.

In anul 2004, Aurel Netin a reorganizat organizatia judeteana a PUR, care a devenit intre timp Partidul Conservator. Filiala fusese decimata de dezertarile in masa la PSD si la PNL.

Dupa ce a fost numit secretar de stat, Aurel Netin a renuntat la pachetul majoritar de actiuni pe care il detinea la firma "Sistec", pentru a nu intra in conflict de interese. Timp de o jumatate de an, in intervalul ianuarie-iunie 2006, el a fost prim-vicepresedinte al organizatiei clujene a PC, iar de la inceputul lunii nu mai face parte din conducerea executiva a filialei.

Ovidiu Calin, fin si nas

Succesorul sau in postul de secretar de stat, consilierul judetean Ovidiu Calin, a fost ales pe listele PRM. Inainte de a trece la Partidul Conservator, acesta a condus organizatia de tineret OTRM Cluj. La conferinta judeteana a conservatorilor, Calin a fost ales prim-vicepresedintele filialei.

El este, printre altele, finul deputatului Petru Calian si nasul de cununie al consilierului local Mircea Petric, fostul sef al organizatiei municipale de tineret a PC si fostul coordonator al campaniei electorale a PRM in judet.

Petru Calian a declarat ca legatura sa cu Ovidiu Calin nu a contat atunci cand l-a nominalizat pe acesta pentru postul de secretar de stat. Tot Petru Calian, care este viceliderul grupului parlamentar al PC din Camera Deputatilor, a declarat ca va coordona actiunile de imagine ale parlamentarilor Partidului Conservator.