Deputatul democrat de Timis, Valeriu Tabara, vrea sa ii actioneze in instanta pe reprezentantii organizatiei "Greenpeace", dupa declaratiile pe care le-au facut impotriva sa cu privire la culturile ilegale de soia modificata genetic pe care le-ar detine la Statiunea de Cercetare din Lovrin.

Organizatia neguvernamentala l-a acuzat pe parlamentar ca vrea sa modifice Lega Mediului pentru a-si legaliza propriile culturi de soia modificata genetic.

Replica fostului ministru al Agriculturii vine destul de tarziu, Tabara motivand ca organizatia a asteptat plecarea sa din tara, pentru a nu mai putea fi contactat pentru eventuale raspunsuri la intrebarile presei. "Imi asum toata responsabilitatea pentru orice initiativa parlamentara pe care o fac.

Niciodata in cei zece ani, de cand am functii, nu am facut legi in interesul cuiva, nici macar intr-al meu. Afirmatiile celor de la "Greenpeace" sunt inadmisibile. Voi interveni si in plenul Camerei Deputatilor, pentru ca este o minciuna crasa", a declarat deputatul.

Intrebat daca isi va distruge, totusi, aceste culturi de soia modificata genetic, deputatul timisean a replicat scurt: "De ce sa fac asta?". Democratul sustine ca reprezentantii "Greenpeace" "au incercat prin toate mijloacele sa impuna interesele cuiva" si ca exista si motivatii economice, insa nu a nominalizat vreo persoana sau vreun grup.

"Afirmatiile reprezentantilor organizatiei aduc prejudicii grave cercetarii in agricultura. SUA sunt avansate in acest domeniu, iar Uniunea Europeana a ramas in urma", a adaugat Tabara.

Cei vizati pentru un eventual proces sunt purtatorul de cuvant al "Greenpeace", Anamaria Bogdan, si Gabriel Paun, coordonator campanii la aceeasi organizatie. Acesta din urma a declarat ca este dezamagit de atitudinea deputatului, care refuza sa-si asume raspunderea pentru cele facute.

"Ne asteptam ca un politician de rangul lui sa-si asume greseala si sa nu faca asemenea acuzatii copilaresti. Noi nu urmarim nici un interes. Am intervenit in cazul mai multor reprezentanti ai unor partide politice, nu doar in cazul unui democrat. Suntem o organizatie neguvermentala, traim din donatiile celor care ne impartasesc grija pentru mediu. Nu acceptam bani de la Guvern sau de la companii", a spus Paun.

Postul de ministru, nedorit de Tabara

Cu toate acestea, Valeriu Tabara se gandeste ca acuzatiile ar putea avea si substrat politic, insa nu ia in serios ideea mentionata de sustinatorii sai, cum ca el este un potential candidat pentru scaunul actualului ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur. "Nu imi doresc acest post.

Nu cred ca as accepta, pentru ca nici perioada cat am fost ministru nu mi-a placut foarte mult", a adaugat deputatul de Timis. El a recunoscut, insa, ca: "Numai pe Traian Basescu nu l-as putea refuza".