Bodyguarzii celor mai importante localuri de noapte din municipiul Timisoara pregatesc represalii de anvergura impotriva unui grup de interlopi care terorizeaza viata de noapte a orasului de pe Bega.

Sportivii au asteptat, in ultimele luni, ca Politia sa intervina pentru aplanarea scandalurilor si limitarea numarului de agresiuni nocturne, insa in locul unor actiuni punctuale, prin care agresorii sa fie retinuti si trimisi dupa gratii, au constatat doar ca numarul atacurilor cu obiecte ascutite s-a inmultit.

Ultima victima a interlopilor este un tanar bodyguard de la restaurantul "Gulliver", situat in Complexul Studentesc, care a fost atacat recent si taiat cu briceagul pe fata pentru ca a incercat sa evacueze de pe terasa trei agresori.

Politistul venit rapid la fata locului a fost, insa, mult mai interesat de spargerea farurilor de la o masina a interlopilor, un BMW X5, decat de posibila mutilare a angajatului restaurantului.

Bodyguarzi mutilati pe fata prin metoda "Scarface"

Numarul plangerilor depuse impotriva gastii, conduse de fratii Cornel si John Baluta, este impresionant. Anchetatorii sunt acuzati ca de fiecare data au fortat victimele sa se impace cu agresorii si au inchis dosarele.

"In plangerea depusa la Politia municipiului Timisoara, la inspectorul Dragos Sandru, am mentionat numele celui ce m-a taiat pe fata, Andrei Avram, si al celui ce l-a instigat sa ma atace, Cornel Baluta. In locul unei anchete, am primit mai multe telefoane de la domnul Sandru, care intervine protector ori de cate ori Cornel este implicat in scandaluri, si mi-a sugerat sa accept o impacare.

I-am spus ca nici nu poate fi vorba, pentru ca eu raman slutit pe viata si ca o sa fac plangeri la Parchet sau, daca aici nu rezolv nimic, chiar la Inspectoratul General al Politiei", a declarat Cosmin M., de 21 de ani, bodyguard la "Gulliver".

Din certificatul medico-legal nr. 1.087, eliberat de Institutul de Medicina Legala Timisoara in 15 iunie, reiese ca tanarul a suferit o plaga taiata verticala ce intersecteaza pleoapa superioara si aripa nazala stanga, in lungime de aproximativ sapte centimetri, afectiune care necesita 15 zile de ingrijiri medicale.

Lovituri similare, care au fost botezate "Scarface", au suferit si alte persoane, printre care si Vasile D., taiat pe fata intr-una din noptile lunii martie.

"Toata scena s-a petrecut la clubul "The Note". Eu am mai avut probleme cu ei, ca s-au luat de un prieten de-al meu. M-am intalnit cu un prieten si, in timp ce vorbeam cu el, prin spate a venit cumnatul lui Cornel, si mi-a tras o brisca pe fata. Am avut 35 de copcii. M-a nenorocit pe viata. Am depus plangere la Politia municipala, la camera 33, dupa care am plecat in Italia.

De acolo am aflat ca m-am impacat cu agresorul, desi eu mi-am imputernicit avocata, pe Camelia Taranu, sa ma reprezinte in procesul cu ei", a spus Vasile D.

De asemenea, Stelian B. (30 ani), agresat violent in noaptea de 10/11 iunie, la baza de agrement "Heaven", a suferit o interventie chirurgicala prin care i s-a refacut fata cu o placa de titan implantata intr-un pomete. Conform certificatului medico-legal nr. 1.094 din 15 iunie, acesta are nevoie de 30 de zile de zile de ingrijiri medicale.

"In noaptea de Inviere, in 2005, eram in localul "Java". Cei doi frati au venit cu cutitele la mine. Am sarit pe masa si am scapat. Am depus plangere la inspectorul Sandru, dar acesta mi-a spus ca nu se va rezolva nimic, eventual o amenda", a declarat si Alin T., din Timisoara, care este convins ca baietii beneficiaza de protectii inalte.

In prezent, dosarul ultimului scandal nocturn a fost repartizat spre solutionare la Sectia 2 Politie din Timisoara. "Da, dosarul este la mine, am inceput cercetarile si deocamdata nu ne putem pronunta asupra verdictului final. Nu stiu sa existe nume de invinuiti in plangerea depusa la noi", a declarat subinspectorul Marioni, de la Sectia 2.

In ciuda incercarilor repetate, barbatii acuzati de agresiune nu au putut fi contactati pentru a spune varianta lor legata de aceste incidente.