Pestera Bolii aflata la aproximativ 10 kilometri de Petrosani, va fi gazda unui concert de muzica religioasa, eveniment cultural ce va avea loc la mijlocul acestei saptamani.

Initiatorul manifestarii este Asociatia Ecologica „Petro Aqua”, iar concertul va fi sustinut de catre corul Catedralei Ortodoxe de la Orastie (ansamblu care a primit mai multe premii nationale si internationale), corul Bisericii catolice din Petrosani si Melita Botezatu-interpreta la orga a Forumului Democrat German.

Totodata, in cadrul manifestarii va avea loc si un vernisaj de icoane pe sticla. Concertul de muzica religioasa „A Capella” din Pestera Bolii este programat pentru ziua de miercuri 5 iulie a.c., cu incepere de la ora 16.

Pestera de langa Petrosani, de o frumusete extraordinara, a fost redata circuitului turistic in urma cu aproximativ doua luni de zile de catre asociatia amintita, cu sprijinul minei Petrila.

Organizarea evenimentului cultural in pestera este motivata de faptul ca Pestera Bolii ofera „conditii deosebite de acustica”, iar interiorul a fost supranumit in perioada interbelica „Sala de concert si dans”.