Plingeri la Parchet

Bucuresteanca Andreea Arhip a cumparat anul trecut un teren situat pe teritoriul comunei prahovene Varbilau. Pentru ca nu avea niciun drum de acces, aceasta s-a adresat instantei. "In mod normal trebuia sa ne admita cererea pentru ca ambele suprafete erau situate in extravilanul localitatii, asa cum reiesea si din evidentele de la Cartea Funciara.

Ei bine, Judecatoria Valenii de Munte a respins cererea aplicind diferenta de regim juridic al celor doua terenuri, cel al familiei Petrea figurind in intravilan?!" sustine Andreea Arhip.

Aceasta a facut plingere penala pentru fals si uz de fals pe numele vecinului sau, Emanuil Petrea, angajat al Serviciului de Protectie si Paza, dar si pe numele viceprimarului comunei Varbilau, care, in opinia femeii, a avizat schimbarea abuziva a categoriei terenului din extravilan in intravilan.

"Desi aveam dovada clara de la Cartea Funciara, procurorul care s-a ocupat de acest caz a dispus neinceperea urmaririi penale. Sa fi fost oare decisiva in luarea deciziei functia detinuta in cadrul SPP?" se intreaba Andreea Arhip.

Acuzatii respinse

De partea cealalta, familia Petrea respinge acuzatiile bucurestencei. "De la bun inceput terenul nostru figura in intravilanul comunei, asa cum reiese din actul de vinzare-cumparare. Dupa patru ani a venit doamna Arhip si ne-a dat in judecata pentru ca terenul dinsei figura in extravilan.

Ne-a facut plingeri penale pe la Parchet, dar in timpul cercetarilor am demonstrat ca nu am facut nimic ilegal", declara Elena Petrea, sotia angajatului SPP.

Acelasi punct de vedere l-a formulat si biroul de presa al SPP: "~n urma cercetarilor, Parchetul de pe linga Judecatoria Valenii de Munte a dispus neinceperea urmaririi penale in dosarul deschis pe numele plutonierului major Emanuil Petrea". Un alt acuzat de fals in documente oficiale, viceprimarul comunei Varbilau, Gheorghe Marinescu, se considera nevinovat.

"M-au chemat si pe mine la politie pentru o plingere facuta de o doamna din Bucuresti pe care nu am vazut-o in viata mea. Nu am facut nimic ilegal, iar oamenii legii s-au convins de acest lucru", sustine vicele. ~n prezent, dosarul de afla pe rolul Curtii de Apel Ploiesti, insa, pina la solutionarea cauzei, proprietara terenului nu are nici o cale de acces.