Alegerile partiale desfasurate, ieri, in comuna timiseana Teremia Mare pentru desemnarea unui nou Consiliu Local au insemnat o infrangere catastrofala pentru Alianta "D.A.".

Dupa ce la scrutinul din 2004, liberalii si democratii au castigat un numar de 7 mandate in executivul local, acum doar PNL a reusit sa mai prinda unul, raportul reprezentantilor in CL schimbandu-se in favoarea PSD, care are deja un primar.

Astfel, din cei peste 3.600 de alegatori care s-au prezentat, duminica, la urne, voturi valabil exprimate au fost 1.201. Consiliul Local Teremia Mare a fost dizolvat de prefectul judetului Ovidiu Draganescu, la inceputul lunii martie, dupa mai multe scandaluri intre alesi si edili, iar plenul nu s-a mai intrunit timp de trei luni.

In urma rezultatelor scrutinului reiese ca cetatenii au optat pentru patru reprezentanti ai PSD, trei ai Partidului Noua Generatie si doi ai Partidului Ecologist Roman. Cate un post de consilier local au obtinut si Partidul Conservator si PNTCD.

Surpriza de proportii a fost Alianta "D.A.", care era cat pe ce sa nu prinda nici un mandat de ales local, pentru membrii sai optand doar 90 de localnici din Teremia.

Liderii PSD s-au implicat foarte mult in campania electorala din aceasta comuna, ei aducand chiar o "vedeta" de la Bucuresti pentru a le sustine cauza. Presedintele Tineretului Social-Democrat, Victor Ponta, a fost prezent joi, in Teremia Mare, la final de campanie, alaturi de liderii de la judet.

Din punctul de vedere al presedintelui filialei PSD, senatorul Ilie Sarbu, s-a dovedit ca votul a fost unul politic si ca "s-a demonstrat inca o data esecul Aliantei".

Cu toate ca Alianta a obtinut un rezultat dezastruos, presedintele organizatiei judetene a PNL, Liviu Borha, are motive de mandrie pentru ca alesul care a prins locul de consilier este liberal si nu democrat. El a explicat total diferit esecul. "La sat, votul este mai putin politic. Alegatorii voteaza omul pe care il cunosc, ca e vecin, cunoscut sau prieten. Daca era un vot pentru primar, era altceva", a adaugat liderul liberal.

Borha crede ca oamenii au fost influentati si de o presupusa trecere a primarului Daniel Sarbu de la PSD la PD, zvon neconfirmat, insa, de social-democrati, care sustin ca Sarbu a fost foarte activ in campanie. "Cred ca alegatorii au fost bulversati de aceste treceri prin partide si nu mai stiau ce se intampla.

Din acest motiv, cred ca pe listele PNL si PD au ajuns numai rezervele", a adaugat Borha.