Intr-adevar, foamea e mare la PSD. Ca sa mai aiba ce hali in perioada asta insuportabila de opozitie, pesedistii au aruncat pana si trandafirii ofiliti din glastra, tragandu-si noua cocori, deci carne, deci mancare. Dupa ce au vazut ca pana si lui Mircea Cosma ii este atat de foame, incat si-a scos casa de la Cornu la vanzare, pesedistii au decis: asa nu se mai poate. Si au iesit in strada.

E, nu chiar in strada, pentru ca acest gest s-ar fi putut dovedi fatal pentru unii dintre ei, care ar fi dat, inevitabil, in vreo groapa de-a lui Calota. Ar fi fost si misto sa mergi la demonstratie cu Calota, umar la umar (solder bai solder), sa-ti sucesti piciorul intr-o groapa si sa-l injuri cu foc pe primar.

Locatia aleasa a fost Parcul Foamei, unde, de-a lungul timpului, au dus-o bine doar hotii de buzunare, atunci cand se organizeaza oraselul copiilor.

Ce s-au gandit pesedistii sa marcheze? 500 de zile de foame pentru ei. Va dati seama? De 500 de zile nu mai vin, cel putin la ei, agentii economici cu spagi, nu se mai castiga licitatii de pe locul al doilea, nu se mai cumpara nimic pe degeaba, nu se mai controleaza firme la ordinul venit pe firul rosu. Sincer, nu stim cum au reusit bietii pesedei sa reziste atat.

Baieti crescuti la organizatia de baza, acestia s-au revoltat impotriva sistemului. Numai ca e destul de greu sa incerci sa faci revolutie din postura de pesedist care patru ani doar ai luat, uitand sa mai si dai.

De aceea, demersul baietilor lui Saniuta a fost atat de ridicol, incat chiar unii dintre cei chemati de la serviciu in parc s-au simtit jenati si au plecat repede la terasa, sa bea o bere.

Sa-l vezi pe rasatul Saniuta pe post de sindicalist asmutind masele impotriva nenorocitilor care ne conduc, asta da imagine de colectie. Mult mai amuzante au fost mesajele de pe fluturasii raspanditi de pesedisti, probabil gandite si realizate grafic, dupa stil, de catre inegalabilul Marin Constantin.

Astfel, daca ai mai mult de patru clase si te uiti pe una dintre fetele fluturasului, e imposibil sa nu te apuce rasul. Imaginea alaturata face cat o mie de cuvinte. Mesajele transmise arata foamea PSD si faptul ca in spatele acestei actiuni se afla patroni de firme de constructii. E vorba numai de constructii: de drumuri, de sali de sport, de apartamente pentru tineri, de spitale.

Cine ar fi lucrat la toate aceste edificii acum? Logic, firmele pesedeului. Pai, cum sa nu iasa in strada Indservul, Proconstructul, Urbanul, Petroconsultul si altele al caror nume ne scapa acum?

Asteptam cu nerabdare o manifestatie in care pesedistii chiar sa ii puna pe oameni sa latre pentru chestiuni care intr-adevar dor, ii privesc direct si imediat, cum ar fi, de pilda, lipsa medicamentelor. Dar astea sunt chestiuni marunte, din care firmele pesediste nu ar avea mai nimic de castigat.

Dragos Patraru