Duminica dupa-amiaza, Bulgaria, hotelul „Shipka”. Cine credeti ca parcheaza un frumos Audi Q7 in fata hotelului mentionat? Nimeni altul decat omul de afaceri sirian Mohammad Murad, insotit de garda de corp, alte cateva persoane, una dintre ele sosite cu o Nubira cu numar de inmatriculare de Bucuresti si cateva tinere domnisoare probabil din trupa de… protocol.

Pacat ca vremea n-a prea tinut cu patronul Spring Time si Perla Majestic (din statiunea Mamaia, Romania), ca altminteri… preturi bune, cazare asijderea, privelisti unduitoare… Hotelul „Shipka” face toti banii, bulgarii au stiut cum sa-si atraga clientii.

Dar este posibil ca acest lucru sa nu fie singurul motiv pentru care sirianul cu afaceri in Romania a poposit pe Nisipurile de Aur. Se prea poate ca Mohammad Murad, in virtutea faptului ca statiunile din Bulgaria isi fac reclama pana si-n… buricul statiunii Mamaia de pe litoralul romanesc, sa-si fi reconsiderat pozitia vizavi de investitiile pe care le face.

Dat fiind ca pe litoralul romanesc mare lucru nu a mai putut fi facut din cauza balbelor repetate ale autoritatilor, automat incasarile au scazut dramatic.

Ba mai mult, SC Perla Majestic a lui Mohammad Murad a renuntat la cateva bucati de plaja de pe litoralul romanesc, pentru care altminteri le castigase la licitatia organizata de Directia Apelor Dobrogea Litoral in vederea concesionarii, asa incat, de exemplu in zona Olimp II, DADL a trebuit sa anunte ca „sectorul de plaja este neatribuit”.

Reorientare a afacerilor sau, pur si simplu, deconectare

Toate acestea nu pot conduce decat la gandul ca… afaceristul sirian Mohammad Murad are de gand sa se reorienteze catre Bulgaria, sa-si extinda afacere cu tot.

Sau sa-si vanda ce mai are in Romania si sa se mute exclusiv in Bulgaria cu afacerile, dat fiind ca, in ciuda reclamei pe care si-a facut-o (pentru complexul Perla Majestic) in presa centrala din Romania, turistii au refuzat sa se inghesuie ca in alti ani in Mamaia.

In schimb, asa cum au aratat numeroasele reportaje, dar si statisticile Politiei de Frontiera, romanii au preferat sa-si petreaca, cel putin week-end-urile, pe plajele bulgaresti.

Pe langa posibilitatea ca omul de afaceri sa-si abandoneze proiectele turistice sau cu miros de… Spring Time in Romania, nu este exclus ca acesta sa se fi cazat la sfarsit de saptamana, la hotelul „Shipka” din Bulgaria, doar pentru deconectare si strangerea relatiilor interumane, nu? Este si aceasta o varianta.