Dupa numirea lui Ioan Codrut Seres in functia de ministru al economiei si comertului, seful corpului sau de control a devenit Madalin Bors, cunoscut maramuresenilor din timpul campaniei electorale.

Sub presiunea factorului politic, s-a impus schimbarea directorului general de la Remin, Ovidiu Galca. Cum motive nu prea erau, trebuia aplicata metoda devenita clasica in guvernarea coalitiei, aceea de a efectua un control amanuntit, in urma caruia cel vizat de schimbare era gasit vinovat si obligat sa-si dea demisia. De acest tratament a beneficiat si Galca.

Mergem mai departe. In autoturismul ministerului care l-a adus pe Madalin in Baia Mare mai era inca o persoana deosebit de importanta pentru mineritul maramuresean, omul care a facut cel mai mult pentru ca aceasta ramura a economiei sa nu dispara. A venit in Baia Mare la cererea ministrului Seres, care i-a solicitat ajutorul pentru a fi in tema cu ceea ce se intampla la Remin.

"Domnule, i-a spus la un moment dat Madalin, am fost sunat de cineva care ne-a oferit 500.000 euro pentru ca Galca sa ramana in post si contractele, acordurile, parteneriatul dintre Remin si Transgold sa ramana asa cum sunt in acest moment. Trebuie ca interesele sunt tare mari din moment ce au bagat la inaintare atata banet".

Va veni vremea cand vom prezenta pe larg acest subiect. Pana atunci spunem doar ca echipa de control era formata din trei inspectori aflati sub "protectia" Transgold si trei din zona Gorjului, controlati de secretarul de stat Ionel Mantog.

Echipa de control nu a gasit nimic in neregula spre deosebire de omul trimis special de Seres, care in numai trei zile a consemnat nereguli strigatoare la cer, mai ales in relatia Remin - Transgold. Specialistul a intocmit un raport amanuntit pentru a-l preda ministrului.

Nu a mai fost cazul, pentru ca nimeni nu i l-a solicitat. A asteptat omul o saptamana, o luna si nimic. S-a ambitionat si i-a trimis ministrului Seres un scurt rezumat alaturi de cinci concluzii. Nu a mai primit niciun raspuns de atunci si nu a mai fost solicitat sa-l consilieze pe ministrul dornic de invatatura. Oare de ce? Va lasam sa raspundeti dvs.